با جهان آب تماس بگیرید ، متخصصین جهان آب آماده پاسخگویی به ما هستند.
مقالات

نکات مهم برای مقدار نمک در سختی گیر

نکات مهم برای مقدار نمک در سختی گیر

در یک دستگاه سختی گیر نکات مهمی برای مقدار نمک در سختی گیر و بازسازی رزین وجود دارد. مهم ترین این نکات میزان سختی آب و ظرفیت سیستم است. به صورت معمول به ازای هر لیتر رزین سختی گیر حدود 240 گرم نمک نیاز است به عبارت دیگر دستگاه سختی گیر رزینی برای هر چرخه بازسازی از 1 تا 3 پوند معادل  (0.45 تا 1.36 کیلوگرم) نیازمند نمک است که باید با غلظت 20 درصد با آب در نظر گرفته شود. این مقدار نمک در سختی گیر می تواند بهترین بازدهی را داشته باشد.

8 نکته مهم برای مقدار نمک در سختی گیر و مخزن محلول آب نمک

باید در زمان اضافه کردن نمک به دستگاه سختی گیر 8 نکته مهم را مد نظر داشته باشیم که عبارتند از:

  • کیفیت نمک برای بازسازی رزین: کیفیت نمک مورد استفاده در مخزن محلول آب نمک بسیار اهمیت دارد. هر چقدر درجه خلوص نمک مورد استفاد بالاتر باشد بازدهی و احیا رزین سختی گیر بهتر اتفاق می افتد. زیرا در این فرآیند رزین سختی گیر یون های کلسیم و منیزیم چسبیده به خود را با یون های سدیم جایگزین می کند.
  • میزان مصرف نمک سختی گیر: میزان دقیق مصرف نمک برای محلول آب نمک به چند عامل بستگی دارد. از جمله میزان حجم رزین مورد استفاده، سختی آب مورد نظر، کیفیت نمک مورد استفاده، میزان بزرگی یا کوچکی دستگاه سختی گیر رزینی و … که هر کدام می تواند میزان مصرف نمک را تحت تاثیر قرار دهد.
  • بررسی انواع نمک مورد استفاده در سختی گیر: نمک های سختی گیر به شکل های مختلف در بازار وجود دارند که هر کدام دارای درجه خلوص و کیفیت خاصی هستند. انواع نمک مورد استفاده در سختی گیر می تواند در سه دسته قرار بگیرد که عبارتند از سنگ نمک (هالیت یا NaCl )، نمک پودری یا کریستالی، قرص نمک که نمک پودری به دلیل تبخیر از آب دریا دارای درجه خلوص بالاتری است. (چیزی حدود 80 درصد خلوص دارد) از این رو، پیشنهاد می شود برای احیا رزین از نمک پودری یا قرص نمک استفاده شود.
  • بازه زمانی مصرف نمک: بسیاری از کاربران نمی دانند در چه بازه زمانی نمک را مصرف کنند. برای تعیین بازه های زمانی مصرف نمک لازم است مواردی مانند اندازه مخزن محلول آب و نمک، سختی آب، میزان مصرف و … مشخص باشد.
  • میزان مصرف محلول آب و نمک در دستگاه سختی گیر خانگی: در دستگاه سختی گیر خانگی معیار جمعیت و میزان مصرف آب نقش مهمی در تعیین میزان مصرف محلول آب و نمک دارند. زیرا هر چقدر جمعیت خانوار بیشتر باشد تعداد دفعات بازسازی بیشتر خواهد شد و بالطبع نیاز به نمک سختی گیر نیز بیشتر خواهد بود. بهترین راه تشخیص در این زمان استفاده از دستورالعمل های سازنده است. به صورت معمول هر دو ماه یکبار باید مخزن محلول آب و نمک را بررسی کنید و در صورتیکه ارتفاع مخزن به کمتر از نصف برسد نیاز است نمک اضافه شود.
تعداد خانوارکیلو گرم در هفته – کیلو گرم در ماه
4 نفر5 کیلو در هفته – 20 تا 25 کیلو گرم در ماه
  • نگهداری مناسب از مخزن محلول آب و نمک: به مرور زمان ممکن است نمک سفت شود و به دیواره مخزن آب و نمک بچسبد (Salt Bridge) این مساله می تواند باعث کاهش حل شدن نمک در محلول شود و بر روی عملکرد بازسازی تاثیر بگذارد. به همین دلیل لازم است به صورت مداوم مخزن محلول آب و نمک را بازدید کرده و دیواره های مخزن را تمیز کنید. این فرایند بیشتر زمانی اتفاق می افتد که شما از نمک با کیفیت پایین استفاده کنید. دقت داشته باشید قبل از اضافه کردن نمک باید حتماً مخزن محلول آب و نمک تمیز باشد.
  • بررسی آب مخزن محلول آب و نمک: دقت داشته باشید برای راندمان بیشتر آب مخزن نباید از 40 سانتی متر کمتر باشد.
  • میزان یون های آهن و منگنز در آب: هر چقدر یون های آهن و منگنز در آب زیاد باشد میزان نمک مورد استفاده برای بازسازی رزین سختی گیر آب بالاتر خواهد بود.

نحوه نگهداری و تمیز کردن مناسب از مخزن محلول آب و نمک

نگهداری و تمیز کردن مناسب از مخزن محلول آب و نمک باعث افزایش راندمان و بازسازی بهینه می شود. این نگهداری و تمیز کردن شامل مراحل مختلف است که عبارتند از:

  • مرحله اول: ابتدا لازم است دستگاه را از چرخه و مدار خارج کنید که در این زمان باید دستگاه در حالت bypass قرار بگیرد.
  • مرحله دوم: باید تمام تجهیزات و اتصالات که به دستگاه سختی گیر و مخزن محلول آب نمک متصل است جدا کنید.
  • مرحله سوم: آب قبلی داخل مخزن را در محل مناسب تخلیه کنید. این آب به دلیل داشتن سدیم زیاد می تواند باعث آلودگی زیست محیطی شود. به همین دلیل بهتر است از این آب برای آبیاری استفاده نکنید.
  • مرحله چهارم: در این مرحله لازم است نمک های باقی مانده در ته مخزن را تخلیه و تمیز کنید.
  • مرحله پنجم: در این مرحله لازم است نمک های چسبیده به دیواره مخزن محلول اب و نمک را با آب داغ جدا کنید تا بتوانید آنها را از مخزن تخلیه کنید.
  • مرحله ششم: برخی از مخازن در انتهای خود صافی دارند که در زمان تمیز کردن مخزن لازم است آن را جدا کنید.
  • مرحله هفتم: لازم است خود مخزن را به خوبی شستشو دهید که برای این کار بهتر است از محلول قرص های ظرفشویی با آب استفاده کنید. به منظور تمیز کردن کامل می توانید از برس های شستشو استفاده کنید.
  • مرحله هشتم: بعد از شستشو کامل مخزن لازم است دستگاه را به چرخه دوباره برگردانید و از حالت bypass خارج کنید.
  • مرحله نهم: در این مرحله لازم است آب را به مخزن اضافه کنیم این مقدار باید به گونه ای باشد که بالای مخزن با اضافه کردن نمک حدود 6 اینچ فضای خالی وجود داشته باشد.
  • مرحله دهم: در این مرحله می توانید نمک سختی گیر را اضافه کنید. این میزان باید به اندازه یک چهارم مخزن باشد.

معایب استفاده از نمک سختی گیر بی کیفیت

اگر از نمک سختی گیر بی کیفیت استفاده کنید احتمالاً مشکلات زیر را تجربه خواهید کرد.

  • افزایش میزان رسوب در مخزن محلول آب و نمک به دلیل کیفیت پایین نمک سختی گیر است. هر چقدر درجه خلوص نمک بالاتر باشد رسوب کمتریدر مخزن ایجاد می شود.
  • کاهش راندمان و بازدهی بازسازی به دلیل کیفیت پایین نمک
  • کندی سرعت بازسازی رزین سختی گیر به دلیل کیفیت پایین نمک
  • کیفیت پایین نمک می تواند بستر رزین را نیز تحت تاثیر قرار دهد و باعث تخریب یا کاهش طول عمر رزین های سختی گیر شود.

سوالات متداول

  • نسبت حجم مخزن نمک به مقدار رزین مناسب چقدر است؟

به ازای هر لیتر رزین سختی گیر حدود 240 گرم نمک نیاز است به عبارت دیگر دستگاه سختی گیر رزینی برای هر چرخه بازسازی از 1 تا 3 پوند معادل  (0.45 تا 1.36 کیلوگرم) نیازمند نمک است که باید با غلظت 20 درصد با آب در نظر گرفته شود. این مقدار نمک در سختی گیر می تواند بهترین بازدهی را داشته باشد.

  • انواع نمک مورد استفاده در سختی گیر کدام است؟

نمک احیای رزین در سه دسته طبقه بندی می شوند. سنگ نمک ، نمک پودری یا کریستالی و نمک به شکل قرص که در این بین نمک کریستالی به دلیل تبخیر از آب دریا بهترین راندمان و درجه خلوص را دارد.

  • تفاوت شستشوی معکوس با احیا رزین سختی گیر چیست؟

شستشوی معکوس نمی تواند مبادله یون ها را بر روی دانه های رزین انجام دهد و تنها قادر است مواد و املاح انباشته شده را از سطح رزین جدا کند. این در حالی است که آب نمک برای احیای رزین و تبادل یون های سدیم با کلسیم و منیزیم مورد استفاده قرار می گیرد.

  • میزان مصرف آب سختی گیر رزینی چقدر است؟

به صورت تقریبی 50 گالن آب برای بازسازی یک دستگاه سختی گیر آب لازم است.

نتیجه گیری: 

به صورت کلی برای مقدار نمک در سختی گیر باید پارامترهای مهمی را در نظر داشته باشید از جمله میزان درجه خلوص نمک مورد استفاده، میزان بزرگی یا کوچکی دستگاه سختی گیر و حجم رزین های مورد استفاده، میزان مصرف آب در صنایع یا خانوار، میزان سختی آب که می تواند با افزایش برخی از یون های سخت مانند آهن میزان نمک افزایش پیدا کند و … همگی نقش مهمی در محاسبه مقدار نمک در دستگاه سختی گیر دارند. نکته مهم دیگر استفاده از نمک با درجه خلوص بالا برای دستگاه سختی گیر آب است که می تواند علاوه بر راندمان و سرعت بالاتر منجر به افزایش طول عمر رزین ها شود.

 

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا ...

برند:
CSM (23)
FWT (16)
IML (18)
ROPV (0)