با جهان آب تماس بگیرید ، متخصصین جهان آب آماده پاسخگویی به ما هستند.

پمپ خانگی

 

جمعیت شهرها به مرور در حال افزایش است. هرچقدر جمعیت افزایش داشته باشد، به همان اندازه نیز باید خانه‌های مسکونی ساخته شوند. پس مصرف انواع انرژی‌ها نیز بیشتر می‌شود. در این شرایط باید از راهکارهایی استفاده کرد که بتوان نیازهای تمامی افرادی که در یک مجتمع و یا ساختمان زندگی می‌کنند را برآورده کرد. تامین آب یکی از مهم‌ترین نیازها به شمار می‌رود که با وجود پمپ خانگی نگرانی‌های افراد نیز کمتر شده‌اند.

هرچقدر طبقات بالاتر می‌روند، فشار آب نیز کمتر می‌شود. به همین علت برای اینکه تمامی اعضای یک مجتمع به صورت یکسان از امکانات رفاهی بهره ببرند، تعبیه پمپ ساختمانی بسیار حائز اهمیت است. پمپ آب خانگی در انواع مختلفی وجود دارند و هرکدام نشان‌دهنده کارکرد متفاوت و خاصی هستند. از این رو قصد داریم تا در ادامه این مطلب شما را با صفر تا صد این پمپ‌ها آشنا کنیم. پس تا انتهای مطلب ما را همراهی کنید.

 
پمپ خانگی خودمکش

پمپ آب خانگی (محیطی) چیست؟

در وهله اول می‌خواهیم شما را با تعریف پمپ خانگی یا همان محیطی آشنا کنیم. پمپی که به منظور تقویت فشار آب خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تحت عنوان پمپ آب خانگی نامیده می‌شود. برای انتخاب این پمپ‌ها به پارامترهای مختلفی باید توجه نمود که از جمله آن‌ها می‌توان به متراژ واحد، تعداد طبقات و تعداد شیرها اشاره کرد.

بهترین پمپ‌های محیطی که برای اماکن بزرگ امتیازات زیادی را با خود به همراه دارند، شامل پمپ مخزن انبساط، ست کنترل و پمپ تقویت فشار خانگی می‌شوند. در ادامه به انواع این پمپ‌ها خواهیم پرداخت و شما را با مزایا و معایب هر یک آشنا خواهیم کرد.

 

 

انواع پمپ آب خانگی

پمپ‌های خانگی در انواع مختلفی وجود دارند و هرکدام از این قابلیت برخوردار هستند تا ویژگی‌های متعددی را از خود به نمایش بگذارند و از این طریق کاربران را از عملکرد ویژه خود بهره‌مند سازمند. از جمله انواع پمپ خانگی می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

 

پمپ با مخازن انبساط

اگر بخواهیم پمپ آب محیطی با مخازن انبساط را با گزینه‌های دیگر مقایسه کنیم، می‌توانیم این‌طور بگوییم که تعداد دفعاتی که آن‌ها به سرویس کردن و کنترل شدن نیاز دارند، بیشتر از سایر مدل‌هاست. موردی که در این مدل‌ها توانسته اهمیت بالایی را به خود اختصاص دهد، اندازه منبع انبساط است. در واقع بین اندازه منبع انبساط و اندازه آب مصرفی، رابطه مستقیم برقرار است. این پمپ تشکیل‌شده از اجزا و قطعات مختلفی است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به پنج راهی، کلید اتوماتیک، درجه و در نهایت منبع انبساط اشاره کرد.

 
پمپ خانگی

بوستر پمپ خانگی (محیطی)

پمپ تقویت فشار خانگی که با نام بوستر پمپ خانگی نیز نامیده می‌شود، توانسته جایگاه مهمی را در صنایع مختلف به دست بیاورد. دلایل مختلفی برای این امر وجود دارند که هزینه نگهداری پایین و همچنین به صرفه بودن از جمله این موارد به شمار می‌روند.

مهم‌ترین اجزایی که گرد هم آمده‌اند و باعث تشکیل این پمپ شده‌اند، شامل الکتروپمپ، تابلو کنترل، اینورتور و در نهایت فشارسنج می‌شوند. البته موارد دیگری نیز وجود دارند ولی گزینه‌های ذکرشده در راس این امر هستند. بوستر پمپ خانگی توانسته کاربردهای متنوعی را به خود اختصاص دهد و انواع مختلفی از اماکن از جمله مجتمع‌های مسکونی، مراکز بزرگ تجاری، تفریحی و اداری از آن بهره ببرند.

 

نکته بسیار مهم

ذکر این نکته بسیار ضرورت دارد و می‌توانیم این‌طور بگوییم که سه گزینه ذکرشده در بین روش‌هایی قرار می‌گیرند که با کمک آن‌ها پمپ عملکرد خود را نشان می‌دهد. از این رو در یک نگاه دقیق‌تر انواع پمپ ساختمانی را می‌توانید به صورت زیر دسته‌بندی نمود:

  • پمپ سانتریفیوژ و یا گریز از مرکز
  • پمپ جتی
  • پمپ خودمکش
  • پمپ بشقابی
  • پمپ محیطی
  • بوستر پمپ خانگی (این نوع همان‌طور که اشاره شد، می‌تواند یکی از مدل‌های راه‌اندازی پمپ باشد.)
 

پمپ خانگی

عوامل موثر در انتخاب پمپ آب خانگی

زمانی که می‌خواهید پمپ خانگی مخصوص خود را خریداری کنید، عوامل مختلفی وجود دارند که باید به آن‌ها توجه نمایید. هرکدام از این عوامل تاثیرگذاری ویژه‌ای را بر روی عملکرد نهایی دارند. به همین علت نباید از هیچ‌کدام غافل شوید. از جمله عوامل می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

  • تعداد طبقاتی که در هر ساختمان وجود دارند
  • تعداد واحدهایی که در هر طبقه وجود دارند
  • متراژی که هرکدام از واحدها دارند
  • تعداد شیرهای آبی که در هر ساختمان هستند
  • میزان مصرف آب نیز آخرین پارامتر به شمار می‌رود

در صورتی در هنگام خرید پمپ آب خانگی به هیچ‌کدام از موارد فوق توجه نشود، افراد با خسارت‌های مالی زیادی روبه‌رو خواهند شد.

 
 
پمپ خانگی

نکات مهم در انتخاب یک پمپ خانگی

نکات مهمی وجود دارند که شما در هنگام خرید پمپ محیطی باید به آن‌ها توجه کنید. از آنجایی که آب اصلی‌ترین نیاز هر فردی است، به همین علت در تامین آن نباید دچار هیچ کمبود و یا مشکلی شد. از عوامل موثر در انتخاب یک پمپ می‌توان به عنوان نکات مهم نیز ذکر شد.

هر فردی برای اینکه پمپ ساختمانی مناسب خود را پیدا کنید، به یک سری از نکات و المان‌ها توجه ویژه‌ای را می‌کند. به عنوان مثال اگر پمپ آبی برای یک ساختمان 10 طبقه خریداری می‌شود، با پمپ آب یک ساختمان 30 طبقه متفاوت خواهد بود. به طور کلی پمپ آب که به منظور تقویت فشار آب مورد بهره‌وری قرار می‌گیرد، با توجه به نیاز مشتری و کاربری‌های آن انتخاب می‌شود.

در یک بررسی کلی می‌توانیم این‌طور بیان کنیم که در انتخاب یک پمپ آب باید به سه نکته مهم توجه کنید:

  1. ظرفیت تخلیه پمپ
  2. نیروی مکش پمپ
  3. نیروی بالابرنده پمپ
 

بایدها و نبایدهای استفاده از پمپ آب خانگی

یک سری از بایدها و نبایدها وجود دارند که می‌توان از آن‌ها به عنوان ضروری‌ترین نکات یاد کرد که نیازمند توجه بسیار بالایی هستند. به عنوان مثال نباید از پمپ آب خانگی به صورت مداوم کار کشید؛ چراکه باعث داغ شدن پمپ می‌شود و همین موضوع هدر رفت انرژی را با خود به همراه دارد. اگر پمپ آب اشتباهی را انتخاب کنید، هزینه‌های اضافی انرژی گریبان‌گیر شما خواهند شد.

همچنین شما باید هزینه‌های بالایی را برای تعمیر و نگهداری پرداخت کنید. از این رو قبل از نهایی کردن خرید خود به نکات مهمی که در این باره وجود دارند باید دقت و توجه کنید. همچنین در هنگام نصب باید از افراد متخصص و کاربلد کمک بگیرید. حتی اگر پمپ خانگی (محیطی) انتخاب‌شده شده مناسب باشد ولی فرایند نصب به اشتباه طی شود، به همان مقدار متحمل پرداخت خسارت خواهید شد.

 
پمپ خانگی

از بایدهای استفاده از پمپ آب خانگی می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

  • به صورت مداوم دستگاه را مورد بررسی قرار دهید. اطلاعاتی که از آن به دست می‌آورید باعث خواهد شد تا بتوانید راحت‌تر از پمپ ساختمانی خود مراقبت کنید.
  • برای نگهداری از پمپ خانگی یک برنامه حساب‌شده را بچینید و از راهکارهای سازنده استفاده کنید.
  • همیشه دفترچه راهنما را نگه دارید و نکات مربوطه را از آن بخوانید.
پمپ خانگی

تفاوت پمپ‌های آب خانگی

تفاوت‌های زیادی بین انواع پمپ آب خانگی وجود دارند که از جمله این تفاوت‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • یکی از انواع پمپ خانگی، پمپ‌های سانتریفیوژ هستند که با نام گریز از مرکز نیز شناخته شده‌اند. اگر این پمپ‌ها توان بالایی داشته باشند می‌توان از آن‌ها برای آبیاری، کشاورزی، صنعتی و… بهره برد. همچنین اگر مدل این پمپ‌ها کوچک‌تر باشند و توان مصرفی کمتری را داشته باشند، می‌توان از آن‌ها برای مصارف خانگی استفاده کرد.
  • یکی دیگر از پمپ‌ها، پمپ‌های محیطی هستند. این پمپ‌ها از این قابلیت برخوردار هستند تا سیالاتی که دبی کمی دارند را تا ارتفاع بسیار زیادی پمپاژ کرد.
  • پمپ بشقابی از انواع پمپ محیطی به حساب می‌آید. ساختار این پمپ‌ها شباهت زیادی را با نوع گریز از مرکز دارند. صفحاتی که در دو طرف پره‌های پروانه قرار گرفته‌اند، فاصله خیلی کمی را به خود اختصاص داده‌اند. اگر به شکل محفظه این پمپ‌ها توجه کنید، مانند بشقاب است. کاربرانی که به دنبال پمپ‌های کم‌صدا هستند، می‌توانند از این بشقاب‌ها استفاده کنند.
  • پمپ جتی شباهت زیادی را نوع بشقابی دارد ولی تفاوت آن‌ها در این است که پمپ‌های جتی این قابلیت را دارند تا آب را تا ارتفاع بسیار بیشتری پمپاژ کنند.
  • برای اینکه بتوان از پمپ خانگی خودمکش استفاده کرد، به سوپاپ نیازی نیست و می‌توان آن‌ها را بدون هیچ سوپاپی در بالای استخر، مخزن و یا چاه قرار داد. با این کار می‌توان نیروی مکش ایجاد کرد و در نهایت آب را انتقال داد.
  • بوستر پمپ یا پمپ تقویت فشار خانگی نیز کاربردهای مختلفی را دارد و عموما برای ساختمان‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرند که طبقات بسیار زیادی را داشته باشند. مانند برج‌ها.
 
 
 

 تفاوت ست کنترل، منبع و تابلوبرق

یکی از سوالات اساسی که در این زمینه به وجود می‌آید این بوده که چه تفاوتی بین ست کنترل، منبع و تابلوبرق وجود دارد. این تفاوت‌ها را می‌توانیم به شرح زیر بیان کنیم:

  • اگر پمپ‌ها با کمک ست کنترل اتوماتیک و یا خودکارسازی شوند، در آن صورت می‌توانید شاهد هزینه‌های کمتر و مقرون‌به‌صرفه باشید. ولی این تمامی ماجرا نبوده و مصرف آب در این مدل بسیار زیاد است که در مطالب بالاتر به صورت کامل آن را مورد بررسی قرار دادیم.
  • اگر مصرف آب یک مجتمع بالا باشد، در آن صورت پیشنهاد می‌کنیم که از پمپ‌هایی استفاده کنید که همراه با خود منبع انبساط دارند. همان‌طور که اشاره شد این منابع رابطه مستقیمی را با میزان آب دارد. اگر بخواهیم معایب این مدل را ذکر کنیم، می‌توانیم به هزینه‌های بالای نگهداری و تعمیر آن‌ها اشاره کنیم.
  • برای اتوماتیک کردن پمپ آب می‌توان از تابلوبرق استفاده کرد که پیشرفته‌ترین سیستمی به شمار می‌رود که می‌توان از آن بهره برد. هر بار که شیر آب از می‌شود، پمپ خانگی از تمامی توان خود استفاده نمی‌کند. چرا که تابلوبرق را با دقت بالایی تنظیم کرده و سپس درجات مورد نیاز را برای آن تعریف می‌کند. عمر این مدل از پمپ‌ها نسبتا طولانی‌تر بوده و آبرسانی باکیفیت بالاتری انجام می‌شود. البته سیستم تابلو فرمان نسبت به تمامی این موارد ارجح‌تر است ولی هزینه بسیار زیادی را باید برای آن پرداخت نمود. در عوض نیازی به پرداخت هیچ‌گونه هزینه برای سرویس، تعمیر و نگهداری وجود ندارد.
 
 
پمپ خانگی

نحوه انتخاب پمپ آب خانگی

برای اینکه در انتخاب پمپ آب خانگی دچار اشتباه نشوید، باید به دو پارامتر بسیار مهم توجه داشته باشید که شامل هد و دبی می‌شوند. پمپ تقویت فشار خانگی در انواع مختلفی وجود دارند و تفاوت‌هایی را می‌توانید در توان هرکدام از آن‌ها مشاهده کنید. از انواع این پمپ‌ها می‌توان موارد زیر را نام برد:

  • پمپ نیم اسب بخار
  • پمپ یک اسب بخار
  • پمپ یک و نیم اسب بخار
  • پمپ دو اسب بخار
  • پمپ دو و نیم اسب بخار

توجه به هرکدام از این مقادیر می‌تواند به شما کمک کند که کدام یک از این پمپ خانگی عملکرد بهتری را برای شما خواهد داشت. به عنوان مثال اگر می‌خواهید برای مجتمع‌های مسکونی یک پمپ مناسب را خریداری کنید، باید از گزینه‌هایی استقبال کنید که دو و نیم اسب بخار را به خود اختصاص داده‌اند.

 

 اجزای اصلی پمپ آب خانگی

پمپ خانگی تشکیل‌شده از اجزای مختلفی است که از اصلی‌ترین آن‌ها می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

  • الکتروموتور
  • کوپلینگ
  • محفظه یاتاقان
  • مکانیکال سیل
  • پروانه

الکتروموتور همان‌طور که از نامش مشخص است، تشکیل‌دهنده بخشی الکتریکی پمپ آب است. برای اینکه الکتروموتور را به شفت پمپ متصل کرد، به کوپلینگ نیاز است. به محل قرارگیری بلبرینگ‌ها محفظه یاتاقان می‌گویند. برای اینکه آب‌بندی پمپ‌ها انجام شود و سیال را از باقی قسمت‌ها جدا کند، از مکانیکال سیال بهره گرفته می‌شود. پروانه‌ها در انواع مختلفی وجود دارند و بسته به کاربری که دارند، از تنوع بالایی برخوردار هستند.

 

 

پمپ خانگی

پمپ آب خانگی بی‌صدا

همان‌طور که می‌دانید اکثر پمپ‌هایی که امروزه در بازار موجود هستند، دارای صدا هستند و همین مورد می‌تواند آرامش را از اهالی یک ساختمان بگیرد. به همین علت افرادی به دنبال پمپ‌هایی هستند که کمترین صدای ممکن را داشته باشند. پیش از هر چیزی باید بگوییم که پمپ آب خانگی بی‌صدا به هیچ عنوان وجود ندارد.

 یعنی هر پمپ ساختمانی محدوده‌ای از صدا را به خود اختصاص داده است ولی برخی از آن‌ها در مقایسه با گزینه‌های دیگر صدای کمتری را تولید می‌کنند. متغیرهای مختلفی وجود دارند که می‌توانند بر روی این امر تاثیرگذار باشند. از جمله مهم‌ترین این پارامترها می‌توان به نوع، مدل و در نهایت برند پمپ خانگی اشاره کرد.

اگر در بازار به دنبال پمپ‌هایی هستید که کمترین میزان صدا را تولید کنند و چندان آرامش اهالی را به هم نریزند، می‌توانید از پمپ ایزی باکس داب استفاده کنید. صدایی که توسط این پمپ تولید می‌شود بسیار ناچیز است و می‌توان آن را به صدای ویبره موبایل تشبیه نمود.

 

 راهنمای انتخاب پمپ آب خانگی

زمانی که می‌خواهید پمپ خانگی انتخاب کنید، باید به یک سری از راهنمایی‌های توجه نمایید. در این مطلب یک سری از عوامل را برای شما ذکر کردیم که عدم توجه به هرکدام از آن‌ها می‌تواند باعث وارد شدن خسارت‌های مالی بسیار زیادی شود.

 تعداد طبقات، واحدها، شیرها، متراژ و… از جمله عواملی به شمار می‌روند که از تاثیر آن‌ها نمی‌توان غافل شود. از این رو شما در کنار این موارد باید به متغیرهای ریزتری نیز توجه کنید که از آن‌ها می‌توانیم نوع پمپ، توان، حداکثر ارتفاع، حداکثر دبی، منبع انبساط و مدل را نام ببریم.

 

 

 

برند:
CSM (23)
FWT (16)
IML (14)
ROPV (0)