دوزینگ پمپ سلونوئیدی
1403-09-13 1403-09-12 23:12دوزینگ پمپ سلونوئیدی
دوزینگ پمپ سلونوئید چیست؟
دوزینگ پمپ سلونوئیدی یک پمپ سرخودی (سولنوئیدی) است و دارای قطعه الکترومغناطیسی است که برای تأمین جریان هوا، گاز و مایعات در انواع دستگاهها و تجهیزات صنعتی به کار میرود. دوزینگ پمپ سلونوئیدی نوعی از پمپ سلونوئیدی است که برای انتقال دقیق و مستقیم مایعات به کار میرود. از این رو به آن پمپ سلونوئیدی مایعات هم می گویند. قیمت پمپ سلونوئیدی بسته به نوع، برند و بسیاری از فاکتورهای دیگر ممکن است متغیر باشد.
نحوه کار بدین صورت است که در دوزینگ پمپ سلونوئیدی، حجم دقیق مایعی که باید انتقال داده شود توسط یک کنترلر الکترونیکی تعیین میشود. این نوع پمپ برای انتقال داروها، آبهای آشامیدنی، مواد شیمیایی و … به کار میرود. در صنایع داروسازی، دوزینگ پمپ سلونوئیدی برای تزریق دقیق و مستقیم داروها به بیماران، کاربردهایی دارد. همچنین در صنایع مختلفی نظیر صنایع زیستی، داروسازی، کشاورزی و صنایع شیمیایی از این مدل استفاده می شود
قیمت دوزینگ پمپ سلونوئیدی در جهان آب
فروش پمپ سلونوئیدی
انواع سلونوئید پمپ عبارت هستند از:
- دوزینگ پمپ سلونوئیدی آنالوگ (ساده)
- پمپ دوزینگی سلونوئیدی دیجیتال: این مدل از پمپها عموماً دارای یک کنترلر و همینطور هدایتگر الکتریکی هستند.
هیدرولیکی و پنوماتیکی نیز از انواع دیگری مولد برای تولید نیرومحرکه هستند. از این رو می توان حدس زد قیمت دوزینگ پمپ سلونوئیدی آنالوگ کمتر از قیمت دوزینگ پمپ سلونوئیدی دیجیتال می باشد.
ویژگی های پمپ سلونوئیدی
پمپهای تزریق سلونوئیدی میتوانند فشار کمی را تحمل کنند و در هر بار تزریق سیال به درون مخزن دوز یا مقدار کمی از سیال را جابهجا کنند. به همین دلیل از پمپهای سلونوئیدی˓ در کارهای با حجم کم استفاده میکنند. البته هوشمندی دوزینگ پمپ سلونوئیدی نسبت به دوزینگ پمپهای موتوردار بسیار بیشتر است اما در هر صورت ظرفیت کم این پمپها مانع از استفاده از آنها در کاربردهای گسترده دارد.
پمپ تزریق سلونوئیدی دارای مگنت است. مگنت تعبیه شده در پمپهای دوزینگی دارای بار الکتریکی است که به هنگام وصل شدن جریان برق˓ این مگنت توسط میدان مغناطیسی ایجاد شده به حرکت درمیآید و شفت فلزی موجود در پمپ را تکان میدهد. درصورتیکه جریان قطع و وصل شود شفت فلزی با استفاده از یک فنر به سمت عقب هل داده میشود. این شفت فلزی به پیستون پمپ و یا دیافراگم آن متصل است و در هنگام حرکت باعث باز و بسته شدن دریچههای محفظه پمپ شده و تزریق یا انتقال سیال میشود.
سلونوئید درحقیقت یک فنر پیچخورده است که درون یک محفظه مارپیچی قرار داده شده است. در علم فیزیک سلونوئید به عنوان یک فنر شناخته میشود که دور یک هسته فلزی پیچیده شده است که وقتی به برق وصل شده و یک شدت جریان به آن اعمال میکنیم موجب ایجاد میدان مغناطیسی اطراف آن میشود.
سلونوئیدها از نظر کاربرد بسیار مهم و ارزنده هستند؛ چراکه میتوانند یک میدان الکترومغناطیسی تولید کنند و آن را کنترل کنند و در اصل یک میدان الکترومغناطیس کنترل شده در اختیار شما قرار دهند.
نحوه عملکرد پمپ تزریق سلونوئیدی
دوزینگ پمپ سلونوئیدی با ایجاد میدان الکترومغناطیسی و بدون دخالت فشار مکانیکی میتواند بهراحتی شفت فلزی را تکان دهد و مسیر عبور سیال را باز و بسته کند. در نتیجه این پمپ با استفاده از خاصیت سلونوئید بسیار کارآمد و هوشمند میباشد.
در فیزیک سلونوئید دارای خواصی است که منجر به استفاده گسترده از آن در علم مهندسی میشود. سلونوئید میتواند بهعنوان ترانسفورماتورهایی که انرژی را بهصورت خطی حرکت میدهند استفاده شود و یا به عنوان یک سوپاپ الکترومغناطیسی نیز کارکردهای فراوانی دارد.
تولیدکنندگان دوزینگ پمپها dosing pomps نظیر سایر قطعات و دستگاههای صنعتی توسط شرکتهای مختلفی تولید میشوند. هرکدام از این شرکتها با توجه به متریال مصرفی˓ فرایند تولید و کاربردهایی که برای پمپهای دوزینگی در نظر گرفتهاند دارای تفاوتهایی میباشند اما در حالت کلی تمامی این پمپها از جمله دوزینگ پمپ سلونوئیدی دارای پروسه کارکرد یکسانی هستند.
شرکتهای تولیدکننده دوزینگ پمپ سلونوئیدی
تولید کنندگان ایرانی دوزینگ پمپ
- شرکت ایرسا الکترونیک آیریک
- سحر آب صنعت
شرکتهای تولیدکننده دوزینگ پمپ در جهان
آلمان
- جسکو jesko
- پرومیننت prominent
فرانسه
- میلتون روی Milton roy
ایتالیا
- او بی ال OBL
- آکوآ aqua
- اتاترون etatron
- اینجکتا injecta
- سکو seko
دبی و فشار در پمپ سلونوئیدی
دوزینگ پمپها معمولاً در دبی پایین کاربرد دارند و این مسئله در مورد دوزینگ پمپ سلونوئیدی نیز صادق است . البته این نوع پمپ تزریق دبی کمتری نسبت به سایر دوزینگ پمپها دارد و به دوزینگ پمپ کمحجم شناخته میشود. بهطورکلی حداکثر دبی برای تمامی پمپهای تزریق با استفاده از یک فرمول ساده محاسبه میشود. برای محاسبه حداکثر دبی با استفاده از نسبت گیربکس˓ دور الکتروموتور و قطر پیستون محاسبه میشود.
اگر بخواهیم حداقل و حداکثر دبی را برای تمامی پمپهای دوزینگی در یک محدوده مشخص قرار دهیم میتوان گفت که حداقل دبی برابر یک و نیک لیتر بر ساعت و معادل 4 گالن است و همینطور حداکثر دبی برای پمپهای تزریق قوی برابر با 2500 گالن یا معادل با 9500 لیتر بر ساعت است. البته پمپهای تزریق با فشار بالاتر نیز به خواسته مصرفکنندگان تولید میشود.
کاربرد پمپ تزریق سلونوئیدی
دوزینگ پمپ سلونوئیدی در صنایع مختلف کاربرد دارد اما ظرفیت پایین این پمپ منجر شده است که محدودیت بیشتری برای استفاده نسبت به این دوزینگ پمپها dosing pomps داشته باشد. بهطورکلی دوزینگ پمپها در صنعت آب و فاضلاب بسیار پرکاربرد هستند. موارد زیر به طور جزئی کاربرد دوزینگ پمپ در صنعت آب و فاضلاب را بیان میکنند:
- در سیستمهای تصفیهخانهای آب قبل از ورود به بویلرها و یا دیگهای بخار ابتدا ph آنها تنظیم میشود تاخوردگی برای قطعات سیستم اتفاق نیفتد. برای این کار پمپاژ مواد توسط دوزینگ پمپ صورت میگیرد.
- پمپاژ سدیم هیدروکسید به درون خطوط لولهها برای گندزدایی از دیگر کاربردهای پمپ تزریق است.
- واردکردن تیو سولفات به درون آب برای ازبینبردن اکسیژن درون آن
- واردکردن آنتی اسکالنت به درون آب برای جلوگیری از ایجاد رسوب در سیستم RO
- کاربرد دوزینگ پمپ سلونوئیدی در صنایع مواد غذایی
نکات نصب دوزینگ پمپ سلونوئیدی
دوزینگ پمپ سلونوئیدی دارای سیستم پیچیدهای نیست اما رعایت کردن نکاتی باعث میشود تا راهاندازی این دستگاه بدون مشکل انجام شود.
- اگر از مایعی استفاده میکنید که نبایستی در تماس با آب باشد، قبل از نصب، تمامی آثار آب را از کاسه هدر پاک نمایید. کاسه هدر ممکن است به دلیل تستهای کارخانه پس از تولید حاوی آثار آب باشد.
- پس از گذشت مدتی طولانی از راهاندازی، کارکرد کامل پمپ گارانتی نمیگردد. زیرا ممکن است تبلور مواد شیمیائی در شیرها و دیافراگم مانع کارکرد صحیح پمپ گردد. بایستی بهصورت منظم شیرها و دیافراگمها را چک کنید.
- سفت بودن اتصالات پمپ را چک کنید.
- بسته بودن شیرهای هواگیری fine و coarse را چک کنید.
لوازم جانبی پمپ سلونوئیدی
استفاده از قطعات غیر اصلی که توسط ProMinent آزمایش و تأیید نشدهاند، برای مونتاژ و نصب پمپهای دوزینگ مجاز نمیباشد. این کار میتواند در بعضی شرایط باعث صدمة جانی و مالی شود که در این صورت ProMinent هیچ مسئولیتی را نمیپذیرد.
- سوئیچهای سطح مایعswitches float دومرحلهای با کابل رابط 2 متری
- رله نشانگر عیب relay indicating – fault معایب را نشان میدهد .
- رله نشانگر عیب و Pacing معایب را مشخص کرده و پالسهایی به دیگر ابزار میفرستد.
- کابل سیگنال (Cable Signal) متر 10 و 5 ،2 سیمی 5 universal کابل اتصال خارجی 2 سیمی 2 ،5 و 10 متر
- شیر مکش (valve Foot) با فیلتر مکش و شیر یکطرفه برای اتصال به انتهای خطکش
- ولو تخلیه valve discharge با شیر یک طرفه فنری
- نازلهای تزریق (Lances Injection)برای دوپینگ در لولههای بزرگ و برای اجتناب از گرفتگی براثر تبلور مایع
- شیرهای چندکاره Valve Multifunction برای نصب مستقیم روی سر تغذیه، با عملکردهای روبهرو relief of DL ،priming aid ، pressure relief valve فشار اطمینان شیر، توپی اطمینان شیر
- ولو فشار برگشتی (valve pressure Back) به راه دوزینگ تکرارپذیر در فشار عملیاتی پایین یا بهعنوان شیر کنارگذر جریان سرازیر میشود.
- مخازن Accumulators برای خفه کردن پالسها یکنواخت کردن جریان برای مثال، در خطوط طولانی تخلیه
- نمایشگرهای تغذیه Monitors Feed برای نمایش نرخ تغذیه، در صورتی که چند ضربه دوزینگ تعداد آن از قبل تنظیم میشود تأیید نشود، بروز عیب تشخیص داده شده و پمپ دوزینگ خاموش میگردد.
متریال پمپ تزریق سلونوئیدی
- تفلون PVC
- پرواتیلن
- پروپیلن PP
- کانیار PVDF
جمعبندی
پمپ تزریق سلونوئیدی انواعی از دوزینگ پمپها dosing pomp است که مواد شیمیایی یا سیال را به درون محفظهای که از آب و یا مایعات پر شده است، وارد میکند. پمپ های تزریق با استفاده از پیستون و دیافراگم باعث باز و بسته شدن دریچه خروج و جریان یافتن سیال را به وجود میآورند. دوزینگ پمپها از متریال مختلفی ساخته میشوند و با توجه به مواد شیمیایی که درون آنها جریان پیدا میکند ساخته میشوند.
پمپهای تزریق سلونوئیدی دارای نیرومحرکهای هستند که از طریق نیروی الکترومغناطیسی ایجاد میشود. تفاوتی که به طور عمده در دوزینگ پمپها وجود دارد نوع موتوری است که برای تولید نیرومحرکه استفاده میشود. حجم دبی و فشار قابلتحمل برای انواع دوزینگ پمپها متفاوت است. قبل از انتخاب دوزینگ پمپ تمام نکات گفته شده را در نظر بگیرید تا انتخابی هوشمندانه داشته باشید.