با جهان آب تماس بگیرید ، متخصصین جهان آب آماده پاسخگویی به ما هستند.

دوزینگ پمپ

دوزینگ پمپ چیست؟

دوزینگ پمپ ، یکی از انواع مختلف پمپ‌‌ها به شمار می‌رود که دارای قابلیت‌های مختلفی می‌باشد. پمپ‌ های دوزینگ از این قابلیت برخوردار هستند تا مقدار دقیق و مشخص‌ شده‌‌ای از سیال مورد نظر را تزریق کرده و انتقال دهند. همین عملکرد و کارایی باعث شده است تا از آن‌ها با نام‌‌های دیگری نیز یاد شود که پمپ تزریق (Injection Pump) یا مترینگ پمپ (metering pump) نمونه‌‌هایی از این موارد است.

به نقل از ویکی پدیا

پمپ وسیله‌ای است که به روش مکانیکی، سیالات (گازها و مایعات) را جابجا می‌کند. بنابراین پمپ‌ها بر اساس عملکرد جابجایی سیالات به سه گروه عمده تقسیم می‌شوند: بالابر مستقیم (Direct Lift)، جابجایی (Displacement) و گرانشی.

در نظر داشته باشید انواع پمپ تزریق در دسته پمپ‌هایی با مکانیزم جابجایی مثبت است و به منظور تزریق مواد شیمیایی به شکل مایع و گاز به یک ماده دیگر مورد استفاده قرار می گیرد. به بیان ساده تر کاربرد پمپ تزریق در انواع صنایع از جمله: صنایع غذایی، صنایع داروسازی، تصفیه خانه‌ها، صنایع نفت و گاز و همچنین کلرزنی استخرها می باشد.

فروشگاه جهان آب، به عنوان یکی از برترین و بزرگترین تامین کنندگان و تولید کنندگان دوزینگ پمپ در ایران و همچنین وارد کننده انواع پمپ های خارجی با برندهای معتبر دنیا از جمله : پمپ تزریق اینجکتا ایتالیا، پمپ تزریق اتاترون ایتالیا،  پمپ دوزینگ استریم،  پمپ دوزینگ سکو،  پمپ دوزینگ پرومیننت و … توانسته بهترین عملکرد را  در زمینه تعمیر و  فروش دوزینگ پمپ اصل و معتبر داشته باشد. 

برای مشاوره رایگان و یا خرید پمپ تزریق و آگاهی از قیمت روز دوزینگ پمپ ها می توانید با کارشناسان مجموعه با شماره 79315-021 در تماس باشید.

فهرست مطالب
    برای شروع تولید فهرست مطالب، یک هدر اضافه کنید

    ویدیو آموزش هواگیری (پرایمینگ) پمپ تزریق

    لیست قیمت دوزینگ پمپ در جهان آب 

    یکی از مواردی که در خرید پمپ های دوزینگ از اهمیت بالا برخوردار است، قیمت دوزینگ پمپ می‌باشد. همانطور که می دانید، پمپ های تزریق بر اساس فاکتورهای مختلف می توانند قیمت بالا و پایینی داشته باشند. برخی از این پارامترها عبارتند از: نوع پمپ ترزیق, مدل، ویژگی های فنی و برند ایرانی یا خارجی، که هر کدام می تواند نقش مهمی در قیمت گذاری داشته باشند. علاوه بر این کاربرد هم می تواند نقش موثری داشته باشد به عنوان مثال قیمت پمپ تزریق اسید نسبت به قیمت پمپ تزریق کلر متفاوت است و هزینه بیشتری دارد. از این رو قیمت پمپ تزریق مواد شیمیایی بر اساس نوع ماده شیمیایی می توانند قیمت متفاوتی داشته باشد. در بین انواع مختلف پمپ ها، مترینگ پمپ سلونوئیدی از قیمت ارزان‌تری برخوردار است . چرا که از دقت کمتر و میزان آبدهی پایین تری برخوردار است . در عین حال مترینگ پمپ های دیافراگمی دارای قیمت بالاتری هستند .

    نحوه کار دوزینگ پمپ

    مترینگ پمپ ها بر اساس دو فاکتور فشار و میزان دبی دسته بندی می شوند. به عنوان مثال مترینگ پمپ دیافراگمی بر اساس تزریق ثابت یا پالسی به دو گروه تقسیم می شود. علاوه بر این پمپ های تزریق پریستالتیک، سلونوئید، پیستونی، مارپیچی همگی متریگ پمپ محسوب می شوند که بر اساس دو فاکتور ذکر شده کاربرد متفاوتی دارند. 
    در اصل نحوه کار یک پمپ تزریق بدین صورت است که ابتدا دوز مشخصی از سیال را اندازه‌گیری کرده، آن را به درون محفظه یا لوله مکش می کند و در پایان ماده شیمیایی را در خروجی به قسمت تانکر، مخزن یا یک لوله دارای جریان ثانویه با فشار معین تزریق می‌کند.

     

    نحوه کار دوزینگ پمپ

    کاربردهای دوزینگ پمپ

    یکی از مهم‌ترین مباحث که در ارتباط با مترینگ پمپ وجود دارد، کاربردهایی هستند که می‌توان از آن‌ها نهایت بهره و استفاده را برد. مهم‌ترین کاربرد دوزینگ پمپ ها شامل موارد زیر می‌شوند:

    • برای تزریق کلر و مواد شیمیایی متعدد در سیستم‌ های تصفیه آب صنعتی ، از پمپ تزریق کلر زن بهره گرفته می‌شود. به همین دلیل به دوزینگ پمپ‌های مخصوص این عملیات، پمپ تزریق کلر زنی یا کلریناتور نیز می گویند .
    • برای اینکه فرآیند گندزدایی آب صورت گیرد، به تزریق مواد شیمیایی نیاز است. مترینگ پمپ در اینجا به کار خواهد آمد و این وظیفه را به انجام خواهد رساند.
    • به منظور گرفتن سختی آب به پلی فسفات نیاز است. حال برای اینکه بتوانیم پلی فسفات را به آب تزریق کنیم، به پمپ‌های مخصوص نیاز داریم. پمپ‌های تزریق بهترین گزینه برای این امر خواهند بود.
    • از دیگر کاربردهای این پمپ های دوزینگ  می‌توان به تزریق کنستانتره به نوشیدنی‌ها و ماده اسانس به نوشابه‌ها اشاره کرد.
    • برای تزریق الکل به بنزین، مناسب‌ترین گزینه دوزینگ پمپ است.
    • خمیر کاغذ به ماده سفیدکننده نیاز دارد و تزریق آن بر عهده انواع پمپ تزریق مواد شیمیایی است.
    • برای اینکه PH به ثبات برسد، به تزریق اسید نیاز است. از این رو برای دست یافتن به این ثبات می‌تواند از پمپ تزریق بهره برد.
    • علاوه بر موارد ذکرشده برای افزودن کامپوننت به انواع داروها از پمپ‌ دوزینگ استفاده می‌شود.
    • در نهایت لازم به ذکر این کاربرد است که برای اینکه بتوانیم PH را کنترل کنیم، باید اسید و مواد قلیایی را تزریق نماییم. به همین علت برای به انجام رساندن این امر، در ابتدا نیاز است تا یکی از انواع مدل‌های پمپ دقیق تهیه شوند.

    با توجه به این کاربردهای گسترده می‌توانیم اینطور بیان کنیم که اهمیت پمپ‌های تزریق بسیار بالا بوده و نیاز به استفاده و بهره‌وری از آن‌ها در صنایع مختلف کوچک و بزرگ است.

     

    خصوصیات و ویژگی‌های پمپ تزریق

     پمپ‌های دوزینگ را می‌توان الکترو پمپ‌‌های کوچکی تصور کرد که برای به حرکت درآوردن آن‌ها به محرک‌های پنوماتیک نیاز است. کارکرد مترینگ پمپ بر اساس عوامل مختلفی است که از آن‌ها می‌توانیم مواردی همچون مدل ، برند و مکانیزم را نام ببریم. خصوصیات و ویژگی‌های مختلفی را می‌توانید از این پمپ‌ها شاهد باشید که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

    1.  پمپ های دوزینگ قادر هستند تا مایعاتی که ویسکوزیته بالا دارند را انتقال دهند.
    2. حتی مایعات که چربی بسیار کمی دارند، توسط  پمپ تزریق پمپاژ می‌شوند.
    3. مایعاتی که ذرات جامد دارند، توسط مترینگ پمپ ها قابل انتقال هستند.
    4. اگر بخواهیم انواع پمپ تزریق را با گزینه‌های دیگر مقایسه کنیم، می‌توانیم اینطور بیان کنیم که وزن کم، سایز کوچک‌تر و هزینه کمتری را برای نصب به خود اختصاص داده‌اند.
    5. قطعاتی که تشکیل‌دهنده این مترینگ پمپ هستند، هیچ‌گونه مالشی را نسبت به یکدیگر ندارند.
     
     
    دوزینگ پمپ

    مشخصات فنی برای مترینگ پمپ

    برای انتخاب و خرید دوزینگ پمپ اسید ، کلر و … باید به فشار و دبی آن دقت لازم را داشته باشید. در نظر داشته باشید پمپ های مترینگ می توانند دبی از 1 تا 10000 لیتر در دقیقه و فشاری بین 10 تا 2000 بار را داشته باشند. از این رو برای انتخاب پمپ باید ابتدا کاتالوگ دوزینگ پمپ را به دقت مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید بر اساس نیاز خود بهترین پمپ را برگزینید. توجه داشته باشید بر اساس نیاز مصرف کننده کارخانه سازنده کارایی و دقت پمپ را تغییر می دهد. به عنوان مثال اگر شما نیاز به پمپ تزریق 4.5 لیتر و میزان بار 6 باشد بهتر است از پمپی نزدیک به این اعداد استفاده شود. زیرا انتخاب پمپی با دبی و فشار بیشتر از این میزان فقط ایجاد افزایش هزینه و کاهش دقت عملکرد می شود. شما می توانید کاتالوگ پمپ تزریق ایرانی را از لینک زیر دانلود کنید.

    کاتالوگ دوزینگ پمپ
    دانلود کاتالوگ دوزینگ پمپ

    انواع پمپ تزریق از نظر جنس هد

    بخشی از پمپ های تزریق که با سیالات در ارتباط مستقیم است هد گفته می شود. این قطعه حساس است زیرا پمپاژ مترینگ پمپ ها از طریق این وسیله انجام می شود و می تواند به مرور زمان خورنده و مصرفی باشد. به همین دلیل هدهای با دوام و با عمر طولانی قیمت بالاتری دارند. اکثر شرکت‌های تولید کننده پمپ تزریق انواع هد پمپ‌های تزریق را از جنس pp (پلی پروپیلن)، پی وی سی (PVC)، پی وی دی اف (PVDF)، استیل ضد زنگ 304 یا 316 (Stainless Steel) تولید می‌کنند. اما هر کدام از این مدل ها تفسیر و کاربرد خاصی دارند. ما در ادامه هر کدام از هدها را مورد بررسی قرار داده ایم.

    • هد pp در زمانی استفاده می شود که سیال پمپاژ شده دارای خورندگی کمی باشد. زیرا که این ماده با اکثر مواد خورنده سازگار است. 
    • هد PVC  زمانی استفاده می شود که سیالات پمپاژ شده در ساختار خود میزان قابل توجهی کلر دارند. زیرا  جنس PVC نسبت به pp مقاوم تر است. 
    • هد PVDF زمانی استفاده می شود که میزان فشار سیال افزایش یابد به این دلیل که جنس PVDF تحمل بالاتری نسبت به حرارت بالا و مقاومت شیمیایی دارد.
    • همچنین، استیل ضد زنگ 316 نسبت به فشار و ضربه مقاوم تر می باشد. شاید در نگاه اول از نظر اقتصادی مقرون به صرفه نباشد اما به دلیل داشتن مقاوت بسیار عالی در برابر مواد خورنده می تواند در بلند مدت صرفه اقتصادی زیادی داشته باشد
    انواع دوزینگ پمپ

    انواع دوزینگ پمپ

    پمپ‌ تزریق مواد شیمیایی بر اساس خصوصیات و کاربردهای مختلف، به چند دسته تقسیم می‌شوند. این دسته‌بندی‌ها عبارتند از:
     
    • نوع ماده شیمیایی: 

    به صورت کلی پمپ‌ تزریق مواد شیمیایی به دو دسته تقسیم می‌شوند: پمپ‌های تزریق برای مواد شیمیایی حل شده (مانند اسید، قلیایی، شور، حلال و مواد شیمیایی دیگر) و پمپ‌های تزریق برای مواد شیمیایی غیر حل شده (مانند نفت خام، روغن، چسب، رنگ و غیره) اما دسته بندی این مدل پمپ ها بر اساس فاکتورهای مختلفی شکل می گیرد. که در ادامه آن را مورد بررسی قرار داده ایم.

    • خصوصیات فیزیکی و شیمیایی:
    پمپ‌ تزریق مواد شیمیایی بر اساس خصوصیات فیزیکی و شیمیایی نیز دسته بندی می شوند از جمله: دما، چگالی، لزجت، PH و …
    • نوع کاربرد: 
    همچنین، پمپ‌های تزریق بر اساس نوع کاربرد در صنایع مختلف (مانند صنایع شیمیایی، نفت و گاز، غذایی، داروسازی و غیره) نیز دسته‌بندی می‌شوند.
     
    • فشار و حجم مورد نیاز:

    یکی دیگر از دسته بندی های پمپ‌های تزریق بر اساس فشار و حجم مورد نیاز برای تزریق ماده شیمیایی به محل مورد نظر می باشد.

    • نوع پمپ: 
    پمپ‌های تزریق برای مواد شیمیایی بر اساس نوع پمپ مانند پمپ های دیافراگمی، پمپ‌های با لوله سانتریفیوژ، پمپ های پیستونی و غیره دسته‌بندی می‌شوند.
     
    • قابلیت حمل و نصب:
    یکی دیگر از دسته بندی های متریگ پمپ بر اساس قابلیت حمل و نصب در محل می باشد.
     
    به عنوان مثال، در فرآیندی که یک ماده باید به طور دقیق به یک جریان اصلی متغیر اضافه شود، نسبت را می توان با تنظیم سرعت حفظ کرد، در حالی که هرگونه اصلاح لازم برای حفظ کیفیت محصول را می توان با تنظیم  طول ضربه انجام داد. پمپ تزریق را می توان به خوبی با نیازهای سیستم فرآیند تنظیم کرد. گزینه های کنترل دستی، پنوماتیکی یا الکتریکی مانند طرح های ضد شعله برای پمپ های مورد استفاده در مناطق خطرناک موجود است. فناوری  پمپ های دوزینگ به 4 دسته تقسیم می شود :  پمپ تزریق دیافراگمی ، پیستونی یا پلانجری ، سلونوئیدی و پمپ پریستالتیک . هر نوع  پمپ دوزینگ برای کاربردهای متفاوتی که نیاز به محدوده فشار متفاوت یا مواد شیمیایی خاصی برای اندازه گیری دارند، مناسب است.

     

     پمپ تزریق دیافراگمی

     پمپ تزریق دیافراگمی دارای دقت بالایی می‌باشد. این مترینگ پمپ برای گستره وسیعی از سیالات و برای تزریق با فشار بالا ایده آل است . بیشتر پمپ‌های تزریق دیافراگمی از مقاومت بالایی در برابر خوردگی برخوردارند و تا 80 درصد راندمان کاری بالاتری را در نسبت به سایر مترینگ پمپ های موجود در بازار ارائه می‌دهند.

    از پمپ دوزینگ دیافراگمی در کاربردهای دبی ثابت و پایدار یک ماده شیمیایی در حجم های بزرگ آب تصفیه استفاده می‌شود . این پمپ تزریق در مواردی که حداکثر دبی مورد نیاز است بسیار عالی می‌باشد.

     
     
    دوزینگ پمپ دیافراگمی

    پمپ تزریق پیستونی

    پمپ تزریق پیستونی از انواع پر‌کاربرد پمپ دوزینگ می باشد که همچون پمپ تزریق های دیگر از قابلیت پمپاژ سیالات مختلف با قابلیت تنظیم دبی برخوردار می باشد . دوزینگ پمپ پیستونی نیز ابعاد مانند دوزینگ پمپ دیافراگمی دارد و معمولاً برای کاربرد های با نیاز به دبی و فشار بالا استفاده می شود .

    مترینگ پمپ های پیستونی به وسیله ی حرکت رفت و برگشتی یک پیستون فعالیت می‌کنند. حرکت چرخشی الکتروموتور از طریق یک شفت ، باعث حرکت رفت و برگشتی پیستون شده و با هر حرکت رو به جلوی پیستون، دریچه ی ورودی بازگشته و سیال به داخل محفظه‌ی پمپ کشیده می‌شود. سپس با برگشت پیستون دریچه خروجی باز شده و سیال با فشار از آن خارج می‌شود.

     

    پمپ تزریق سلونوئیدی

    پمپ تزریق سلونوئیدی ، نوعی دیگر از انواع پمپ های تزریق می‌باشد . اساس کار این  پمپ دوزینگ ، از یک سیم پیچ برقی جهت انتقال و تزریق سیالات و مواد شیمیایی می‌باشد . این پمپ از دسته پمپ های دوزینگ دیافراگمی به حساب می‌آید .

    دیافراگم الکترومغناطیسی هدایت شده با میله فشاری در حرکت رفت و برگشتی هد پمپ ، باعث تغییر حجم و فشار محفظه هد می‌شود. سیم پیچ ماده شیمیایی را به صورت پالس رها می‌کند . میزان آبدهی (دبی) در این پمپ ها به دقت دیگر پمپ های دوزینگ نمی‌باشد . این نوع پمپ تزریق فقط قادر به تزریق مواد شیمیایی با میزان دبی کم می‌باشد.

     

    دوزینگ پمپ سلونوئیدی

    پمپ تزریق پریستالتیک

    آخرین دسته از  پمپ های دوزینگ ، مترینگ پمپ پریستالتیک می‌باشد . این پمپ تزریق را پمپ غلتکی نیز می‌نامند . این پمپ ها از بالاترین دقت در میان پمپ های دوزینگ برخوردار هستند. پمپ های پریستالتیک دارای یک لوله انعطاف پذیر و قابل خم شدن برای توزیع مواد شیمیایی می‌باشند . لوله اغلب تا نیمه خم می شود و یک غلطک ، با عبور از روی لوله یا شیلنگ ، قسمت کوچکی از ماده شیمیایی را در یک زمان عبور می‌دهد.

    این مدل پمپ در صنایع پزشکی استفاده می‌شود ؛ زیرا تصفیه و استریل کردن هر دسته از مواد شیمیایی آسان تر می‌شود. علاوه بر این، لوله انعطاف پذیر ، به این معنی است که میتوان آن را به راحتی در صورت نیاز جایگزین کرد که معمولاً در صنعت پزشکی بسیار تکرار می‌شود.

     

     

    صنایعی که از دوزینگ پمپ استفاده می‌کنند

    همانطور که مشاهده کردید، پمپ های صنعتی توانسته کاربردهای زیادی را به خود اختصاص دهد. حالا می‎خواهیم بررسی کنیم که کدام صنایع مصرف‌کننده انواع مختلف این پمپ‌ها هستند.

    1. صنایع غذایی
    2. صنایع شیمیایی و پتروشیمی
    3. صنایع چوب و کاغذ
    4. صنعت آب و فاضلاب
    5. صنایع نفت و گاز
    6. صنعت نیشکر

    پمپ دوزینگ در هر کدام از صنایع ذکرشده به منظور خاصی به کار گرفته می‌شود. از این رو می‌توان اینطور بیان داشت که اکثر صنایع برای راه انداختن کارهای خود و برآورده کردن نیازهایشان به انواع مختلفی از این پمپ‌ها نیاز دارند. البته تنها خرید مترینگ پمپ اهمیت ندارد و کارشناسانی که مسئولیت این امر را بر عهده می‌گیرند، باید به طور کامل مشخصات مربوطه را مورد بررسی قرار دهند تا خرید موفقی را رقم بزنند.

     
    دوزینگ پمپ

    کاربرد مترینگ پمپ در صنعت آب و فاضلاب

    از پمپ های دوزینگ در صنعت آب و فاضلاب و برای عمل کلرزنی در تصفیه آب بسیار استفاده می شود. فرآیندهای کلرزنی به طور کلی برای از بین بردن آلودگی ها و میکروب های موجود در سیستم های استخر یا آب آشامیدنی مورد نیاز است. پاتوژن هایی که به طور گسترده در آب یافت می شوند و متاسفانه پتانسیل ایجاد بیماری را دارند باید خنثی شوند. در این مرحله، متداول ترین روش مورد استفاده، روش کلرزنی است. در پمپ های دوزینگ که به طور فعال در این فرآیندها استفاده می شود، قابلیت هایی مانند کنترل ردوکس، گزینه روشن-خاموش یا کنترل تناسبی مطرح می شوند.

     
     

    دوزینگ پمپ کلر

    دوزینگ پمپ کلر برای ضد عفونی کردن و تصفیه آب مورد استفاده قرار می گیرد. در این فرآیند، کلر به صورت مایع و با غلظت دقیقی به آب اضافه می‌شود تا درصد خاصی از کلر در آب حفظ شود. این کاربرد بسیار مفید است زیرا کلر یکی از روش‌های قابل اعتماد برای کشتن باکتری‌ها، ویروس‌ها و سایر عوامل آلودگی در آب است. دوزینگ پمپ کلر برای تصفیه آب استخرها و سوناها، به منظور حفظ غلظت کلر در آب استفاده می‌شود تا آب استخر همواره تمیز و ضدعفونی باشد.

    قیمت دوزینگ پمپ کلر

    قیمت دوزینگ پمپ کلر می تواند بر اساس پارامترهای متفاوت متغییر باشد از جمله: قیمت پمپ تزریق کلر در بازارهای محلی یا خارجی، ارائه دهندگان و تولیدکنندگان مختلف، ظرفیت پمپ، نوع ویژگی های فنی، سطح خدمات پس از فروش و مکانیزم های کنترل مصرف همگی نقش موثری در تعیین قیمت دوزینگ پمپ کلر دارند.

    برای اطلاعات بیشتر و یا اطلاع از قیمت روز دوزینگ پمپ کلر می توانید با کارشناسان مجموعه جهان آب در تماس باشید. 

    دوزینگ پمپ اسید

    دوزینگ پمپ اسید

    پمپ تزریق اسید سولفوریک در واقع یک دستگاه صنعتی است که برای تزریق اسید سولفوریک به مواد و محصولات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل پمپ معمولاً با استفاده از فشار بالا، اسید را در داخل خطوط یا مخازن قرار داده و به طور تدریجی به مواد مورد نظر تزریق می‌کند. کاربرد دوزینگ پمپ اسید برای صنایع نفت و گاز، پتروشیمی، فولادسازی، معدن، آب و فاضلاب و … می باشد. کاربرد آن در صنعت نفت و گاز،  برای حفاری چاه‌های نفت و گاز، شستشوی لوله‌ها و تزریق اسید به مخازن نفتی است.

     

    نحوه کار دوزینگ پمپ اسید به شرح زیر است:

    1. ابتدا، باید اطمینان پیدا کنید که پمپ با اسید کار می‌کند و دارای قابلیت تنظیم دوزاسیون می باشد.

    2. بعد از آن، مقدار اسید مورد نیاز برای تصفیه آب یا هر کاربرد دیگری را محاسبه کنید. این مقدار معمولاً به صورت ppm (قسمت بر میلیون) یا mg/L اندازه‌گیری می‌شود.

    3. در مرحله سوم باید بر اساس مقدار محاسبه شده، دوزاسیون پمپ خود را تنظیم کنید. بهتر است در ابتدا با دوزاسیون پایینی شروع کنید و سپس آن را تنظیم کنید تا دوزاسیون مناسب را برای نیازهای خود حفظ کنید.

    4. در مرحله چهارم پس از تنظیم دوزاسیون، پمپ را روشن کنید و اجازه دهید اسید به تدریج به آب اضافه شود. همچنین، مطمئن شوید که پمپ برای مدت طولانی در حال کار نیست و مقدار اسید اضافی به آب اضافه نمی‌شود.

    5. در این مرحله پس از اتمام کار، پمپ را خاموش کنید و اسید را به دور ریخته یا به جای مناسب دفع کنید

    توجه داشته باشید قبل از شروع هرگونه کار با اسید، دستورالعمل‌های ایمنی را به دقت مطالعه کنید و رعایت کنید.

     

    قیمت پمپ تزریق اسید 

    قیمت پمپ تزریق اسید به چندین عامل وابسته است که عبارتند از:

    نوع پمپ: نوع پمپ تزریق اسید می‌تواند تأثیر زیادی بر روی قیمت آن داشته باشد. پمپ‌های مختلف، با مشخصات و قابلیت‌های متفاوتی در بازار عرضه می‌شوند.

    ظرفیت پمپ: ظرفیت پمپ به عبارت دیگر میزان جریان اسید را تحت فشار مشخص می‌کند. پمپ‌های با ظرفیت بالاتر هزینه بیشتری دارند.

    قدرت موتور: قدرت موتور پمپ نیز می‌تواند بر قیمت آن تأثیر بگذارد. پمپ‌هایی با موتور‌های قدرتمند، معمولاً هزینه بیشتری دارند.

    شرایط کاری: شرایط کاری پمپ نیز می‌تواند بر قیمت آن تأثیر بگذارد. برای مثال، پمپ‌هایی که برای کار در شرایط داغ و خشک طراحی شده‌اند، هزینه بیشتری دارند.

    برند: برندهای معروف و معتبر اکثراً قیمت بالاتری دارند.

    تولیدکنندگان پمپ تزریق

    کشورهای متعددی وجود دارند که در زمینه تولید انواع مترینگ پمپ در حال فعالیت هستند. از جمله این کشورها می‌توان به کشور آلمان، آمریکا، بریتانیا، فرانسه، ژاپن، ایتالیا، ترکیه و در نهایت چین اشاره کرد. همچنین هر کدام از کشورهای ذکرشده توانسته‌اند چندین برند را به نام خود ثبت کنند که شامل گزینه‌های زیر می‌شوند:

    برندهای پمپ تزریق ایرانی (تولید کشور ایران)

    • آیریک (AYRIK) : شرکت ایرسا الکترونیک آیریک
    • سحر آب صنعت 
    • پارس دوز
    • دوز ایران
     
    دوزینگ پمپ

     برندهای ثبت‌شده توسط کشور آلمان (Germany)

    • برند پرومیننت (Prominent)
    • برند جسکو (Jesco)
    • برند لوا (Lewa)
    • برند برن لوب (Bran-Luebbe)
    • برند اس پی ایکس (SPX-Flow)
    • برند گروندفوس آلدوز (Alldos Grundfos)
    • برند سرا (SERA)
    • برند اکولب الادوز (EcoLab Elados)
    • برند وپوکو (Wepuko Pahnke)
    • برند آلتک (Alltech Pumps)
    • برند کیو وی اف (QVF)
     
    دوزینگ پمپ کلرزن

    برندهای ثبت شده تولید پمپ تزریق توسط کشور آمریکا (USA)

    • پالسافیدر ایدکس (Pulsafeeder Idex)
    • برند آکوفلو (AquFlow)
    • برند واتسون مارلو (Watson Marlow)

    برندهای تولیدکننده پمپ‌های دوزینگ در کشور فرانسه (France)

    • برند میلتون روی (Milton Roy LMI)
    • برند دی کی ام (K.M Clextral)

    برندهای تولیدکننده کشور بریتانیا (UK)

    • برند آکس فلو (AxFlow)
    • برند گروسونور (Grosvenor)

    برندهای به ثبت رسیده برای کشور ژاپن (Japan)

    • برند ایواکی (Iwaki)
    • برند نیکیسو (Nikkiso)
    پمپ تزریق

    برندهای به ثبت رسیده کشور ایتالیا (Italy)

    • برند او ام جی (.Gallaratesi)
    • برند او بی ال (OBL)
    • برند اتاترون (Etatron)
    • برند سکو (SEKO)
    • برند امک (EMEC)
    • برند اینجکتا (Injecta)
    • برند آکوا (Aqua)
    • برند دوزیورو (Doseuro)

    برندهای ثبت‌شده پمپ‌های دوزینگ کشور ترکیه (Turkey)

    • برند انتک (Antech)
    • برند تک دوز (Tech Dose)

    برند پمپ های دوزینگ ثبت‌شده چینی

    • برند سی ان پی (CNP)
    • برند آیلیپو (Ailipu)
     
     
    دوزینگ پمپ (مترینگ پمپ)

    پارامترهای مهم در انتخاب پمپ تزریق

    پارامترهای مختلفی وجود دارند که باعث خواهند شد انواع مختلفی از پمپ های دوزینگ انتخاب شوند. اصلی‌ترین آن صنعتی است که قصد استفاده از آن‌ها را دارد. چرا که برخی از صنایع ممکن است به صورت دائمی مصرف‌کننده این پمپ‌ها باشند. به همین علت به نوع قدرتمند از آن نیازمند هستند. در حالی که برخی دیگر با مترینگ پمپ سبک‌تر نیز می‌توانند نیازهای خود را برطرف نمایند. طبیعتا قیمت پمپ های تزریق قدرتمند‌تر از پمپ های دوزینگ معمولی بیشتر می باشد .

    مشخصات فنی مختلف نیز از دیگر معیار ها به شمار می‌روند که با توجه آن‌ها صنایع پمپ مورد نظر خود را انتخاب می‌کنند. هر برندی می‌تواند انواع مختلفی از این پمپ‌ها را تولید و روانه بازار کند. به همین دلیل هر کدام از آن‌ها قابلیت‌ها و ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. پس اگر می‌خواهید پمپ تزریق مناسبی را انتخاب کنید، حتما به صورت کامل این پارامتر و مشخصات را مورد بررسی قرار دهید.

     

    نگاهی دقیق‌تر به پارامترهای اساسی پمپ تزریق مواد شیمیایی

    اگر بخواهیم به صورت جامع‌تر و دقیق‌تر پارامترهای انتخاب مترینگ پمپ را نام ببریم، موارد زیر در بین مهم‌ترین آن‌ها جای داده می‌شوند:

    • دمای سیال یکی از مهم‌ترین پارامترها به شمار می‌رود.
    • باید تصمیم بگیرید که آیا به پمپ موتوردار و یا سلونوئیدی نیاز دارید.
    • با توجه به شرایطی که محل نصب دارد، باید کلاس حفاظتی مناسب را انتخاب نمود.
    • موقعیت نصب نیز اهمیت خاص خود را دارد و می‌تواند به دو صورت افقی و عمودی باشد.
    •  پمپ دوزینگ انواع مختلفی از برق مصرفی را به خود اختصاص داده است که از آن‌ها می‌توان به تک‌فاز، سه‌فاز، جریان ثابت و در نهایت جریان متناوب اشاره کرد.
    • فشار تزریق و دبی مورد نیاز نیز از دیگر پارامترهای انتخاب این پمپ‌ها هستند.
    • انتخاب متریال مناسب بسیار پراهمیت است. چرا که هر کدام از متریال‌ها می‌توانند ویژگی‌ها و مشخصات مختلفی را به انواع پمپ‌های تزریقی ببخشند. مقاومت در برابر فشار، خورندگی، حرارت و… از جمله این ویژگی‌ها به شمار می‌روند. در ادامه به صورت کامل‌ترین متریال تشکیل‌دهنده را بررسی خواهیم کرد.
     
    پمپ تزریق

    پارامتر دبی و فشار در دوزینگ پمپ

    زمانی که بخواهیم دبی را در مترینگ پمپ تعیین کنیم، باید به موارد مختلفی توجه داشته باشیم. بیشترین دبی برای هر مترینگ پمپ با توجه به نسبت گیربکس، قطر پیستون و همچنین دور الکترو موتور تعیین می‎‌گردند. دبی در محدوده یک لیتر بر ساعت شروع می‌شود و تا زمانی که به 15000 لیتر در ساعت برسد، ادامه‌دار است. فشار کاری نیز از دیگر موارد پراهمیت در دوزینگ پمپ است.

    فشار با نوع کار رابطه مستقیم داد. هرچقدر کار شدیدتر باشد، فشار بیشتری نیز نیاز خواهد بود. این فشار از 1 تا 2000 بار متغیر است.

    متریال مورد استفاده در مترینگ پمپ

    در پمپ‌های دوزینگ متریال مختلفی به کار گرفته شده‌اند که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌های مخصوص به خود را دارند. ازجمله این متریال پراهمیت می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

    • استنلس استیل SS316
    • کانیار PVDF
    • تفلون پی وی سی (PVC)
    • تفلون خالص (PTFE)

    در ادامه به صورت کامل‌تر به بررسی خواص این مواد خواهیم پرداخت.

     
     
    کلرزن

    تفلون خالص یا PTFF

    همانطور که اشاره شد هر کدام از این مواد می‌توانند از مشخصه‌های مختلفی بهره‌مند باشند. به عنوان مثال تفلون خالص یا PTFE می‌تواند مزیت‌های بسیار گسترده‌ای را از خود به اشتراک بگذارد. از جمله این مزیت‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره نمود:

    • در مقایسه با دیگر مواد شیمیایی توانسته‌اند بیشترین مقاومت را به خود اختصاص دهند.
    • اصطکاک سطح بسیار پایین‌ترین نسبت به دیگر مواد شیمیایی دارد.
    • خواص غیر چسبندگی عالی تفلون خالص یکی از مهم‌ترین مزیت‌هایی به شمار می‌رود که در تفلون‌های خالص به کار گرفته شده است.
    • همچنین می‌توان شاهد مقاومت سایشی و پایداری حرارتی بالایی از آن‌ها بود.
     
     

    کانیار یا PVDF

    کانیار یا PVDF یکی دیگر از متریالی بوده که تشکیل‌دهنده پمپ دوزینگ است. در رابطه با این مورد از متریال‌های تشکیل‌دهنده می‌توانیم اینطور بیان کنیم که تقریبا سازگاری بالایی را با مواد شیمیایی مختلف دارد. همچنین می‌تواند فشار بالایی را تحمل کند.

    پلی پروپیلن و پی وی سی

    یکی از مقرون به صرفه‌ترین مواد برای استفاده، پلی پروپیلن است. این ماده با گزینه‌هایی که خورندگی کمی دارند، استفاده می‌گردد. پی وی سی نیز یکی دیگر از متریال تشکیل‌دهنده بوده که شباهت بسیار زیادی را با پلی پروپیلن دارد. ولی در پی وی سی مقادیر بالایی از کلر به کار گرفته شده است.

    همین موضوع باعث خواهد شد تا با کلر سازگاری زیادی را داشته باشد. به همین دلیل اگر سیالی مقادیر بالایی از کلر را به خود اختصاص داده باشد، پی وی سی (PVC) یکی از ایده‌آل‌ترین گزینه‌ها برای استفاده خواهد بود.

     

    کانیار یا PVDF پمپ تزریق

    فولاد ضد زنگ یا استنلس استیل

    یکی دیگر متریال تشکیل‌دهنده  که می‌توانیم به بررسی آن بپردازیم، فولاد ضد زنگ است. این ماده می‌تواند مقاومت بالایی را از خود در برابر انواع ضربات به نمایش بگذارد. همچنین انتخاب فولاد ضد زنگ (Stainless Steel) می‌تواند از هد پمپ در برابر انواع خطاهای انسانی جلوگیری کند و از این طریق هزینه‌های مربوطه را به کمترین حالت خود برساند. علاوه بر این استنلس استیل با بیشتر مواد سازگاری دارد.

    همانطور که مشاهده کردید، هر کدام از متریال تشکیل‌دهنده پمپ تزریق مواد شیمیایی می‌توانند سازگاری زیادی را با انواع مواد داشته باشند و با خاصیت‌هایی که به خود اختصاص داده‌اند باعث عملکرد درست و صحیح این دستگاه‌ها در صنایع مختلف شوند.

     

    لوازم و قطعات پمپ های تزریق

    موردی که باعث کارکرد درست انواع دوزینگ‌های پمپ می‌شود این بوده که از تجهیزات و لوازم جانبی مختلفی برخوردار هستند. هر کدام از این لوازم می‌توانند وظایف مختلفی را برعهده بگیرند و سپس بر اساس آن‌ها کارها و فرآیند تزریق و جابه‌جایی را به انجام برسانند. از جمله این تجهیزات می‌توان موارد زیر را نام برد:

    • شیرهای اطمینان که با نام Safety Relief Valves نیز شناخته شده‌اند.
    • دمپرهای پالس جریان که با نام Pulsation Dampers نیز شناخته شده‌اند.
    • شیر پس فشار که با نام Back Pressure نیز شناخته شده است.
    • صافی که با نام Strainer نیز شناخته شده است.
    • شیر مخزن
    • شیر نقطه تزریق
    • یکنواخت‌کننده جریان
    • سطح‌سنج مخزنی
    • سطح سنج پمپ دوزینگ
    • سنسور پارامترهای آب
    • سنسور پارگی دیافراگم
    • بیس پلیت
    • فن خنک‌کننده موتور
    • اینورتر
    • تابلو برق
    • محفظه کالیبراسیون
     
    پمپ دوزینگ

     

    سخن آخر

    موارد مختلفی وجود دارند که در رابطه با پمپ دوزینگ از اهمیت بالایی برخوردار هستند. از جمله این موارد می‌توان به خصوصیات و ویژگی‌ها، کاربردها، قطعات و متریال تشکیل‌دهنده و.. اشاره کرد. در این مطلب نیز سعی کردیم تا تمامی این موارد را پوشش دهیم و به بررسی هر کدام از آن‌ها به صورت کامل بپردازیم. از این رو اگر شما نیز برای کسب و کار و صنعت موردنظرتان به این نوع از پمپ‌ها نیاز دارید، کافی است به صورت کامل این متن را مطالعه کنید.

     
     

    سوالات متداول

    دوزینگ پمپ‌ ها از این قابلیت برخوردار هستند تا مقدار دقیق و مشخص‌ شده‌‌ای از سیال مورد نظر را تزریق کرده و انتقال دهند. همین عملکرد و کارایی سبب استفاده از آن برای تزریق کلر می شود.

    دوزینگ پمپ های پریستالتیک به دلیل عدم تماس سیال با اجزاء و قطعات پمپ تزریق و همچنین به علت دقت بسیار بالا در تزریق ، در کاربرد های پزشکی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد.

     

    جهت ثبت سفارش و خرید انواع  پمپ تزریق ، با کارشناسان فروش جهان آب تماس گرفته و پس از دریافت مشاوره خرید رایگان ، سفارش خود را نهایی کرده و به ثبت برسانید.

    برند‌های تولید کننده پمپ دوزینگ

    محصولات

    فکر خود را اینجا بگذارید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    در حال بارگیری کپچا ...

    برند:
    CSM (23)
    FWT (16)
    IML (14)
    ROPV (0)