طرز کار دوزینگ پمپ شیمی درمانی برای بیماران سرطانی
1403-07-18 1403-07-17 21:02طرز کار دوزینگ پمپ شیمی درمانی برای بیماران سرطانی
طرز کار دوزینگ پمپ شیمی درمانی برای بیماران سرطانی
دوزینگ پمپ شیمی درمانی چیست؟ طرز کار دوزینگ پمپ شیمی درمانی برای بیمارن چگونه است؟ پمپ تزریق شیمی درمانی به عنوان بخشی از برنامه درمانی بیماران سرطانی تجویز می شود. در ادامه نحوه کار و استفاده از پمپ شیمی درمانی را مورد بررسی قرار داده ایم.
دوزینگ پمپ شیمی درمانی چیست؟
پمپ های شیمی درمانی یکی از روش هایی که می توانید درمان شیمی درمانی را به صورت دقیق و کنترل شده انجام دهید. به همین دلیل پمپ های شیمی درمانی را پمپ تزریق هم می نامند.
وقتی شیمی درمانی را از طریق یک خط مرکزی (به عنوان مثال خط PICC) انجام می دهید، پرستار می تواند یک پمپ را وصل کند. این راهکار می تواند مقدار کنترل شده ای از داروها را به آرامی وارد جریان خون شما کند.
بیشتر بخوانید :
انواع دوزینگ پمپ شیمی درمانی
دوزینگ پمپ شیمی درمانی انواع مختلفی دارند. پمپ IV در بیمارستان استفاده می شود. پمپ داخل وریدی (IV) را در بیمارستان راه اندازی می کنند.اما پمپ هایی وجود دارد که می توانید با آنها به خانه بروید. اکثر این پمپ ها پمپ های فشار پیوسته هستند، یعنی نیازی به باتری ندارند. این نوع پمپ بسیار کوچک هستند و میتوانید آن را در کیف یا غلاف کمربند حمل کنید.
- یک پمپ فشار مداوم
همچنین پمپهای کوچکی وجود دارد که با باتری کار میکنند، که مانند پمپهای فشار مداوم آنها را حمل میکنید. گاهی اوقات آنها را پمپ های سرپایی می نامند. انواع مختلفی وجود دارد و پرستار شما به شما نشان می دهد که چگونه مال خود را عمل کنید.
ممکن است لازم باشد هر از چند گاهی فشار مداوم یا پمپ با باتری را تعویض کنید. برای این کار می توانید به بیمارستان برگردید. یا یک پرستار شیمی درمانی خانگی یا یک پرستار منطقه ممکن است بتواند آن را در خانه تغییر دهد.
- پمپ CADD
این مخفف عبارت Computerized Ambulatory Delivery Device است. پمپ به یک کاست یا کیسه تزریق که حاوی شیمی درمانی یا سایر داروها است متصل می شود. سپس در داخل کیفی قرار میگیرد که میتوان آن را مانند یک گونی یا کیف دور کمرتان قرار داد. پمپ توسط پرستار برنامه ریزی می شود تا دوز صحیح شیمی درمانی را طبق تجویز پزشک در زمان مناسب ارائه دهد.
- پمپ CADD
پمپ CADD به شما امکان می دهد درمان را در خانه یا در آپارتمان سرپایی واقع در نزدیکی بیمارستان انجام دهید. اینها اتاق هایی به سبک هتل هستند که برخی از بیمارستان ها به آنها دسترسی دارند.
طرز کار دوزینگ پمپ شیمی درمانی
دوزینگ پمپها نحوه ارائه دارو به بیمار را تنظیم میکنند. این دستگاهها بطور خاص برای تزریق دارو به طور مداوم و با نرخ مشخصی طراحی شدهاند. در نظر داشته باشید نوع و نحوه دوز دهی پمپ شیمی درمانی به نوع سرطان، نوع داروهای مصرفی و ویژگیهای فردی بیمار بستگی دارد. در زیر چند نوع رایج دوزینگ پمپ شیمی درمانی ذکر شده است:
- پمپ مداوم: در این روش، دارو به صورت مداوم و پیوسته و به نرخ ثابتی به بیمار تزریق میشود. این نوع دوزینگ برای برخی داروها، مانند تیراپیهای پایه سرطان، استفاده میشود.
- پمپ دوزه: در این روش، دارو به صورت دوزهای منفصل و در بازههای زمانی مشخص تزریق میشود. برخی داروها نیاز به تزریق دوز بالا دارند که بهتر است در فاصلههای زمانی خاصی انجام شود.
- پمپ بولوسی: در این روش، دوز بزرگی از دارو در بازههای زمانی مشخص تزریق میشود. سپس یک مدت زمانی از تزریق دارو خودداری میشود تا بدن زمان کافی برای تطبیق با دارو داشته باشد.
پمپ برنامهریزی شده: در این روش، دوز دارو بر اساس یک برنامه زمانبندی شده ارائه میشود. میزان دارو در هر زمان خاص تنظیم میشود و بیماران معمولاً دسترسی به یک دستگاه کنترل دارند تا دوزهای خود را با توجه به نیازهای خود تغییر دهند.
جمع بندی :
فروشگاه اینترنتی جهان آب با داشتن تنوع زیاد در زمینه انواع دوزینگ پمپ توانسته برای هر نوع صنعتی پمپ تزریق ارائه دهد. علاوه بر این مجموعه جهان آب با داشتن نیروهای متخصص در زمینه تعمیر دوزینگ پمپ توانسته بهترین عملکرد را برای ایران داشته باشد. برای اطلاعات بیشتر می توانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
منبع: cancerresearchuk.org