با جهان آب تماس بگیرید ، متخصصین جهان آب آماده پاسخگویی به ما هستند.
دسته‌بندی نشده

دوزینگ پمپ برای صنایع غذایی

دوزینگ پمپ برای صنایع غذایی

دوزینگ پمپ برای صنایع غذایی به منظور تزریق مواد مختلفی از جمله: رنگ‌ها، عطرها، شکر، نمک، سس‌ها و ترشیجات به محصولات مختلف استفاده می‌شود. علاوه بر این این مدل پمپ ها برای تزریق حلال‌ها، اسیدها و بازها به مواد غذایی به منظور کنترل pH، افزایش عمر ماندگاری و همچنین تغییر در ترکیبات مواد غذایی نیز استفاده می‌شوند. 

نحوه کار دوزینگ پمپ برای صنایع غذایی

پمپ‌های تزریقی برای صنایع غذایی در اصل به عنوان یک وسیله برای انتقال مواد و رساندن آنها به محصولات مورد نظر استفاده می‌شوند. این پمپ‌ها با استفاده از یک سیال، ماده یا حلال خاصی، می‌توانند مواد را به محصولات دیگر منتقل کنند. نحوه کار دوزینگ پمپ برای مواد غذایی بدین شرح است:

ابتدا ماده مورد نظر به یک مخزن یا مخزن‌های وسیعی که شامل ماده غذایی است، اضافه می‌شود. سپس، با استفاده از پمپ تزریقی، ماده مورد نظر را از طریق لوله‌هایی که به مخزن متصل هستند، به محصولات دیگری مانند بطری‌های پلاستیکی، جعبه‌های کاغذی یا قوطی‌های فلزی منتقل می‌شوند. توجه داشته باشید در حین تزریق ماده، پمپ تزریقی به صورت مداوم به منظور حفظ فشار و حجم مناسب سیال و همچنین کنترل دقیق میزان تزریق استفاده می‌شود. بنابراین، این پمپ‌ها دارای سیستم‌های کنترل خاصی هستند که بر اساس آن می‌توان میزان دقیقی از تزریق را تنظیم کرد.

در نتیجه، با استفاده از پمپ‌های تزریق در صنایع غذایی، می‌توان مواد را به صورت قطره‌ای و یا به صورت جریانی به محصولات دیگر منتقل کرد از این رو در طی فرآیند تولید محصولات غذایی دقت و کیفیت بالاتری برای تولید آنها ایجاد می شود. 

 

 پمپ تزریق برای کدام محصولات غذایی است

همانطور که می دانید بسیاری از محصولات غذایی نیازمند پمپ تزریق هستند. از جمله صنایع مرتبط عبارتند از: صنعت آبمیوه، پمپ‌های تزریقی برای افزودن اسانس و رنگ به آبمیوه استفاده می‌شوند. در صنعت لبنیات، پمپ‌های تزریقی برای تزریق فلور، پروبیوتیک و کلسیم به شیر و دیگر محصولات لبنی استفاده می‌شوند.

در صنعت گوشت، پمپ‌های تزریقی برای افزودن مواد نگهدارنده، آنتی‌بیوتیک و سایر مواد به گوشت استفاده می‌شوند. همچنین، در صنعت نان، پمپ‌های تزریقی برای تزریق آرد، سایر مواد اضافی و حتی رنگ به تخمیر شده‌ی نان استفاده می‌شوند.

 
انواع دوزینگ پمپ برای صنایع غذایی

انواع پمپ های دوزینگ در صنایع غذایی 

پمپ ها بر اساس اینکه در کجا و برای چه کاری در صنایع غذایی مورد استفاده قرار بگیرند در دو دسته طبقه بندی می شوند. اول پمپ هایی که به منظور جا به جایی مثبت مورد استفاده قرار می گیرند و دوم اینکه پمپ هایی که گریز از مرکز هستند. لازم به ذکر است شما برای تهیه دوزینگ پمپ های مواد غذایی می توانید از مشاوره رایگان مجموعه جهان آب بهره مند شوید. برای اطلاعات بیشتر با شماره 02179315 در تماس باشید.

پمپ حلزونی برای صنایع غذایی

پمپ حلزونی یکی از پمپ هایی است که در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل پمپ از نوع پمپ گریز از مرکز است و برای انتقال سیالات مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. نحوه کار این پمپ بدین صورت است که از طریق پروانه های موجود در آن و بر اساس نوع سیال به سه دسته تقسیم می شود. پروانه بسته، باز، نیمه باز که هر کدام بر حسب غلظت سیال می تواند مورد استفاده قرار بگیرد.

کاربرد دوزینگ پمپ حلزونی در صنایع غذایی

کاربرد دوزینگ پمپ برای صنایع غذایی به منظور انتقال سیالاتی مانند انواع شیر و روغن های رقیق می باشد.  همچنین به علت داشتن آب بندی مکانیکی این مدل پمپ  از آن می توان برای انتقال سیالات خورنده نیز استفاده کرد. توجه داشته باشید  سیالات در این پمپ ها می توانند نهایتا تا 200 درجه سانتی گراد حرارت داشته باشند.
 

کاربرد دوزینگ پمپ پریستالینگ برای صنایع غذایی

یکی دیگر از پمپ های پرکاربرد در صنایع غذایی، پمپ پریستالتیک یا (شیلنگی) است. این مدل از پمپ ها برای انتقال سیالاتی با ویسکوزیته های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. علاوه بر این پمپ پریستالینگ در صنایع غذایی و در پمپاژ سیالات با کمترین تماس ممکن اتفاق می افتد، از این رو این امکان وجود دارد از این مدل پمپ ها جهت انتقال سیالات خورنده هم استفاده نمود.

یکی دیگر از مزیت های پمپ های پریستالینگ این است که کمترین آسیب را به سیالات می زند. به همین دلیل برای انتقال سیالات حساس بسیار مناسب است. نحوه کار به این شکل است که پمپ ها سیالات را در دو مسیر رفت و برگشت جا به جا می کنند و مقدار خروجی سیالات با تنظیم دور موتور انجام می شود. حداکثر دمای کارکرد پمپ های پریستالینگ 120 درجه سانتی گراد است.

 

کاربرد پمپ دنده ای در صنایع غذایی

پمپ های دنده ای نیز برای صنایع غذایی مورد استفاده قرار می گیرند و در دو نوع داخلی و خارجی یافت می شوند.
ساز و کار این پمپ ها به گونه ای است که برای تامین فشار های بالا  و نحوه تنظیم میزان خروجی سیال با توجه به دور موتور آنها مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل در مواد غذایی ای مانند شیر، شکلات و آب های غلیظ شده از این مدل پمپ ها استفاده می شود.
یبرخی از مزیت های این مدل پمپ داشتن بدنه ای دوجداره با آب بندی مکانیکی، امکان کارکرد در حالت خشک، عمر بالا و قابلیت انتقال سیالاتی حاوی ذرات جامد است. علاوه بر این حداکثر دمای قابل تحمل در این پمپ ها 260 درجه سانتی گراد است.
 

مونو پمپ در صنایع غذایی

مونو پمپ نیز یکی دیگر از پمپ های مورد استفاده در صنایع غذایی است و مناسب برای انواع سیالات رقیق و غلیظ می باشد. این مدل پمپ ها کارکردی نرم دارند و برای انتقال مواد غذایی حساس تر یا همراه با ذرات جامد استفاده می شوند. توجه داشته باشید اگر ذرات جامد به لاستیک آبندی نفوذ پیدا کند نتیجه کار استهلاک شدید دستگاه و اتصالات آن می باشد.

پمپ دیافراگمی در صنایع غذایی

پمپ های دیافراگمی برای صنایع غذایی نیز مورد استفاده قرا می گیرد. چون عملکردی بر اساس حرکت رفت و برگشتی قطعه ای به نام دیافراگم دارند آنها را به پمپ دیافراگمی نیز می شناسند. از آن جاییکه این پمپ ها در انواع بادی نیز عرضه می شوند، می توان از آن ها در محیط های فاقد برق یا با احتمال بروز انفجار و آتش سوزی استفاده نمود.

 

دوزینگ پمپ در صنایع غذایی

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا ...

برند:
CSM (23)
FWT (16)
IML (18)
ROPV (0)