با جهان آب تماس بگیرید ، متخصصین جهان آب آماده پاسخگویی به ما هستند.

تصفیه آب صنعتی | آب شیرین کن صنعتی ro

دستگاه تصفیه آب صنعتی یا همان دستگاه آب شیرین کن صنعتی که می تواند به منظور آب شیرین کن دریایی یا کشاورزی مورد استفاده قرار گیرد. یک دستگاهی است که با استفاده از مراحل متنوع و فیلترهای خاص آب را تصفیه می کند. در واقع دستگاه تصفیه آب یک روش بسیار کارآمد برای تولید و تصفیه آب است. 

دستگاه آب شیرین کن صنعتی بر اساس سه فاکتور اصلی کار می کند. مراحل پیش از تصفیه آب، مراحل اسمز معکوس (RO)  (reverse osmosis) است.  و مراحل بعد از تصفیه می باشد. در هر کدام از این بخش ها بر اساس پارمترهایی مانند نوع آب ورودی و هدف از تصفیه آب تصمیم گرفته می شود از کدام روش فیزیکی و یا شیمیایی استفاده شود و یا انتخاب کدام تجهیزات تصفیه آب می تواند کارآمد باشد.

استفاده از دستگاه تصفیه آب صنعتی در صنایع مختلف از اهمیت بالایی برخوردار است چراکه آب ماده اولیه هر صنعتی محسوب شده و بازیابی آن اهمیت بالایی دارد. از اهداف اصلی این دستگاه می‌توان به کنترل ترک خوردگی، کنترل رسوب‌گذاری و کنترل رشد میکروارگانیسم‌ها اشاره کرد.

تصفیه آب صنعتی

فهرست مطالب

  1. قیمت دستگاه آب شیرین کن صنعتی
  2. قیمت تجهیزات تصفیه اب صنعتی
  3. کاربرد سیستم تصفیه آب صنعتی
  4. روش های تصفیه اب صنعتی
  5. نحوه کار دستگاه آب شیرین کن اسمز معکوس
  6. مزایای استفاده از دستگاه آب شیرین کن ro
  7. نحوه کار دستگاه تصفیه آب دریا برای آشامیدن
  8. فرآیند تصفیه آب دریایی
  9. اجزا دستگاه تصفیه اب دریایی یا آب شیرین کن
  10. قیمت دستگاه آب شیرین کن دریایی
  11. موارد استفاده دستگاه تصفیه آب دریا
  12. چگونگی عملکرد سیستم های تصفیه آب دریا
  13. نکات مهم برای خرید دستگاه آب شیرین کن
  14. دستگاه آب شیرین کن کشاورزی
  15. مزایایی استفاده از دستگاه آب شیرین کن چاه کشاورزی
  16. دستگاه آب شیرین کن گلخانه
  17. دستگاه تصفیه آب کارخانه
  18. تصفیه آب صنایع پترو شیمی
  19. تصفیه آب صنایع غذایی
  20. تصفیه آب در صنایع داروسازی و آزمایشگاه
  21. دستگاه تصفیه آب مرغداری
  22. تصفیه آب استخر پرورش ماهی
  23. روش تصفیه آب پرورش ماهی
  24. تصفیه اب بیمارستان
  25. تصفیه آب در صنایع دامداری
  26. راهکار کشور عربستان در تامین آب شیرین
  27. تجهیزات دستگاه تصفیه آب صنعتی
  28. اجزای تصفیه آب
  29. مراحل آب شیرین کن صنعتی
  30. خرید دستگاه تصفیه آب صنعتی و نصب آن

قیمت دستگاه آب شیرین کن صنعتی

قیمت دستگاه تصفیه آب صنعتی کشاورزی و دریایی بسته به تجهیزات و قطعات دستگاه تصفیه آب نیمه صنعتی و صنعتی ، موارد کاربرد، ابعاد و اندازه، ظرفیت و پارامترهای دیگر می تواند تغییر کند.به عنوان مثال قیمت دستگاه تصفیه آب صنعتی کوچک با قیمت دستگاه تصفیه آب بزرگ  تر قطعاً یکی نخواهد بود. همچنین، با توجه به اینکه تجهیزات تصفیه آب می تواند ایرانی یا خارجی باشد. از این رو، قیمت دستگاه تصفیه آب ایرانی  نسبت به قیمت دستگاه تصفیه آب با برندهای خارجی کمی ارزان تر است. مجموعه جهان آب با داشتن تنوع و رعایت کیفیت و استاندارد بالا در انواع دستگاه آب شیرین کن برای هر سلیقه و بودجه ای توانسته محصول ارائه دهد. برای خرید دستگاه آب شیرین کن صنعتی، دستگاه تصفیه آب کشاورزی ، دستگاه آب شیرین کن دریایی ، گلخانه ، دستگاه تصفیه آب استخر پرورش ماهی و … یا مشاوره می توانید با کارشناسان جهان آب با شماره 79315-021 در تماس باشید.

لیست قیمت تصفیه آب صنعتی ro – آب شیرین کن صنعتی 

دستگاه تصفیه اب صنعتی - آب شیرین کن صنعتی ظرفیت بر حسب متر مکعب (ظرفیت بر حسب لیتر) قیمت فروش (ریال )
قیمت دستگاه تصفیه آب صنعتی 5 متر مکعب ( معادل 5000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت تصفیه اب صنعتی 10 متر معکب ( معادل 10000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت دستگاه آب شیرین کن صنعتی 25 متر مکعب ( معادل 25000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت آب شیرین کن صنعتی 50 متر مکعب ( معادل 50000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت آب شیرین کن نیمه صنعتی 100 متر مکعب ( معادل 100000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت دستگاه تصفیه آب کشاورزی 150 متر مکعب ( معادل 150000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت دستگاه تصفیه آب صنعتی کشاورزی 200 متر مکعب ( معادل 200000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت دستگاه تصفیه آب صنعتی 250 متر مکعب ( معادل 250000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت دستگاه تصفیه اب استخر پرورش ماهی 300 متر مکعب ( معادل 300000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت دستگاه تصفیه آب بزرگ 400 متر مکعب ( معادل 400000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت دستگاه تصفیه آب شور به شیرین 450 متر مکعب ( معادل 450000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت دستگاه آب شیرین کن دریایی 500 متر مکعب ( معادل 500000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت آب شیرین کن صنعتی 750 متر مکعب ( معادل 750000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت تصفیه آب صنعتی بزرگ 1000 لیتری ( معادل 1000000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت دستگاه تصفیه اب صنعتی 1500 متر مکعب ( معادل 1500000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت دستگاه آب شیرین کن دریایی 2000 متر مکعب ( معادل 2000000 لیتری) تماس بگیرید
قیمت تصفیه آب صنعتی ro 10000 متر مکعب ( معادل 10000000 لیتری) تماس بگیرید

قیمت تجهیزات تصفیه آب صنعتی

شما می توانید بهترین قیمت تجهیزات دستگاه تصفیه آب صنعتی را در جهان آب ببینید. اگر به دنبال خرید عمده لوازم تصفیه آب هستید ما به عنوان وارد کننده و تامین کننده قطعات دستگاه آب شیرین کن  می توانیم بهترین قیمت قطعات دستگاه آب تصفیه را بدون واسطه ارائه دهیم. برای اطلاع از قیمت روز لوازم تصفیه آب با شماره 79315-021 در تماس باشید.

کاربرد سیستم تصفیه آب صنعتی

دستگاه های تصفیه آب صنعتی به منظور حذف آلودگی ها و تولید آب سالم برای مصارف صنعتی استفاده می‌شود. این سیستم در صنایع مختلفی از جمله صنایع شیمیایی، پتروشیمی، فولاد، خودروسازی و غیره مورد استفاده قرار می‌گیرد. به دلیل وجود برخی عوامل اکسیدکننده در آب‌ها، املاح موجود در آب رفته‌رفته سبب خوردگی و از بین رفتن تأسیسات می‌شوند که درنتیجه استهلاک تجهیزات را بالا می‌برد.در اصل با عبور آب از درون لوله‌ها، املاح به مرور زمان در لوله‌ها ته‌نشین شده و میزان آب عبوری را کاهش می‌دهند. همین امر در نهایت امکان دارد موجب ترکیدگی لوله و خسارت شود. سالانه صنایع هزینه‌های زیادی را برای تمیز کردن لوله‌های تأسیسات می‌پردازند که تنها با داشتن دستگاه تصفیه آب صنعتی نیازی به این کار نخواهد بود. در کنار املاح، باکتری‌های هوازی و بی‌هوازی نیز در خلل و فرج تأسیسات جمع می‌شوند و سبب گرفتگی لوله‌ها می‌شوند.

کاربردهای اصلی دستگاه های تصفیه آب صنعتی عبارتند از:

1- تأمین آب با کیفیت برای مصارف صنعتی یا همان تصفیه آب صنعتی

2- حفاظت از محیط زیست: با استفاده از آب تصفیه کن صنعتی ، آب آلوده تولید شده در فرآیندهای صنعتی پاک شده و باعث تخریب محیط زیست نمی‌شود.

3- کاهش هزینه های تولید: با رفع آلودگی‌ها و بهبود کیفیت آب، نیاز به استفاده از مواد شیمیایی و دیگر تجهیزات در فرآیندهای صنعتی کاهش می‌یابد و همین امر باعث کاهش هزینه های تولید می‌گردد.

4- افزایش بازدهی: ایجاد آب با کیفیت بالاتر می تواند منجبر به عملکرد و بازدهی بهتر در فرآیندهای صنعتی شود.

سه مورد از هدف‌های اصلی آب تصفیه کن صنعتی عبارتند از:

  • کاهش و کنترل خوردگی قطعات در اثر اکسید شدن
  •  امکان کاهش و کنترل رسوب گذاری به دلیل املاحی مانند نمک ها و …
  • امکان کنترل رشد مواد بیولوژیک و باکتری های هوازی و غیر هوازی

روش های تصفیه آب صنعتی 

سیستم های تصفیه آب صنعتی به منظور حذف آلایندگی‌ها و بهبود کیفیت آب به منظور استفاده در صنایع مختلف از جمله تولید پلاستیک، فلزات، الکترونیک، داروسازی و … انجام می شود. روش های متنوعی برای تصفیه آب صنعتی وجود دارد که به طور کلی به چند دسته اصلی تقسیم می شوند:
  • فرآیند نفوذ از طریق غشاء (تصفیه آب صنعتی RO) : این روش شامل استفاده از غشاء هایی مانند اسمز معکوس، اولترافیلتراسیون و نانوفیلتراسیون است که به عنوان یک فیلتر برای حذف ذرات معلق و مواد آلی و غیره استفاده می شوند. شاید گفت دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس یکی از بهترین و موثرترین روش ها برای پاک سازی و بهبود آب می باشد. قیمت دستگاه تصفیه آب اسمز معکوس صنعتی به دلیل داشتن قطعات و تجهیزات متنوع و براساس پارامترهایی مانند ظرفیت، اندازه، کاربرد و … متفاوت است. از این رو یکی از روش های خوب و موثر برای آب شیرین کن های صنعتی محسوب می شود. در اصل دستگاه آب شیرین کن گلخانه ، دستگاه آب شیرین کن دریا ، دستگاه آب شیرین کن کشاورزی همگی از روش تصفیه آب صنعتی اسمز معکوس استفاده می کنند.
روش تصفیه آب اسمز معکوس (RO) تقریباً در تمام صنایع مورداستفاده قرار می‌گیرد. در این سیستم،  ممبران‌ RO  از جنس پلی‌آمید ساخته می‌شوند و آب با فشار از منافذ ریز آن که به‌اندازه قطر موی انسان است عبور می‌کند. آب زمانی که به قسمت مرکزی می‌رسد عاری از املاح مختلف شده و پساب ایجاد شده از سمت دیگری از دستگاه خارج می‌شود که یا می‌تواند دور ریخته شود یا دوباره وارد دستگاه شود. برای اطلاع از قیمت ممبران RO تصفیه آب از طریق همین لینک اقدام کنید.
  • فرآیند تثبیت و رسوب: در این روش، ذرات معلق در آب با استفاده از مواد شیمیایی مانند پلی الکترولیت، سولفات آلومینیوم و حتی کربنات کلسیم رسوب می کنند و سپس به جایی خارج از آب انتقال داده می شود.
  • فرآیند اکسیداسیون: در این روش، مواد آلی موجود در آب با استفاده از اکسیژن فعال، از بین می روند. اکسیژن فعال می تواند با استفاده از فرآیندهایی مانند UV و هیدروژن پراکسید تولید شود.
  • روش تبخیر و تجمع: در این مدل، آب به صورت تبخیر در می آید و سپس در یک دستگاه تجمع به دام می افتد. این روش بیشتر به منظور حذف مواد آلی و شوری زیاد از آب استفاده می شود.
  • فرآیند جذب: در فرآیند جذب، مواد آلی و رنگ های موجود در آب با استفاده از جاذب هایی مانند کربن اکتیو، رزین های تبادل یونی و فلزات سنگین از آب دفع می شوند.
در نظر داشته باشید هر کدام از این روش های تصفیه آب صنعتی برای شرایط و نیازهای خاصی طراحی و مدل شده اند و بسته به شرایط مختلف، گاهی لازم است از یک یا چندین روش برای تصفیه آب استفاده شود. روش‌های دیگر برای تصفیه آب صنعتی وجود دارد که عبارتند از:
  • سیستم تبادل یونی: در این روش، یون‌های سبک‌تر به وسیله رزین تبادل یونی و طی فرایندی به نام فرایند تبادل یونی ، وارد محلول شده و یون‌های سنگین‌تر با همان بار، وارد دستگاه می‌شود. به طور مثال با جایگزینی سدیم که عنصری سبک‌تر است با عناصر کلسیم و منیزیم موجود در آب، سختی آب کاهش میابد. این آب نرم شده در صنایع غذایی و مصارف آب شهری کاربرد دارد.
  • سیستم فیلتراسیون یا تصفیه غشایی: در این روش، املاح از آب جدا شده، به دستگاه منتقل می‌شوند. در حقیقت همان‌طور که از نام این روش مشخص است، املاح موجود در آب فیلتر می‌شوند. این دستگاه‌ها قدرت‌های مختلفی دارند که به ترتیب، میکروفیلتراسیون، نانوفیلتراسیون و اولترا فیلتراسیون می‌باشد. در هر درجه، املاح با ابعاد مختلفی از آب جدا می‌شود که بسته به نیاز هر صنعتی متفاوت خواهد بود.
  • سیستم الکترودیونیزاسیون: این روش ترکیبی از دو روش بالا است. آب خروجی از این سیستم هدایت الکتریکی پایین داشته و بدون املاح است. برخلاف روش تبادل یونی، به طور مداوم ممبران‌های این سیستم توسط جریان برق احیا می‌شوند و نیازی به احیا کمک مواد شیمیایی نیست.
  • سیستم الکترو دیالیز معکوس: این روش بیشترین کاربرد را در تولید آب آشامیدنی دارد. در ساختار این سیستم غشای آنیونی و کاتیونی قرار دارند که به کمک جریان برق‌کار حذف املاح معدنی را از آب انجام می‌دهند.

نحوه کارکرد آب شیرین کن اسمز معکوس

نحوه کار دستگاه آب شیرین کن اسمز معکوس

اسمز پدیده‌ای در طبیعت است که در تمام جانداران وجود دارد. زمانی که مایعی غلیظ در کنار مایعی رقیق قرار می‌گیرد، آب از طریق غشای نیمه تراوا (یک توری یا صافی) که در اینجا نقش ممبران است، از سمت غلیظ به رقیق حرکت می‌کند. روش اسمز معکوس برخلاف این سیستم طبیعی عمل می‌کند. در این دستگاه‌ها، آب با فشار به ممبران‌ها وارد می‌شود تا اسمز طبیعی رخ ندهد و جریان اسمز معکوس انجام شود.

در دستگاه آب شیرین کن، جریان آب به دو بخش جریان با املاح پایین و بالا تقسیم می‌شود. تا زمانی که فشار وارده به آب ورودی بتواند برخلاف پدیده اسمزی آب را از ممبران عبور دهد، 95 تا 99 درصد از املاح موجود در پشت غشا باقی‌مانده و آب شیرین به سمت دیگر می‌رود. آب خالص به دست آمده از یک سمت و مواد معدنی از سمت دیگر خارج می شوند.

مزایای استفاده از دستگاه آب شیرین کن RO

دستگاه های آب شیرین کن صنعتی دارای مزایای بسیار زیادی است که برخی از آنها عبارتند از:
  • بالا بودن توانایی و ظرفیت بالا برای تصفیه آب های لب شور
  •  امکان طراحی و تولید دستگاه تصفیه آب صنعتی برای مقادیر مختلف ورودی و خروجی  آب با توجه به نیاز افراد
  •  امکان حذف انواع آلاینده های موجود در آب
  • داشتن هزینه پایین تر و مقرون به صرفه بودن این روش نسبت به سایر روش ها علاوه بر این، باعث صرفه جویی در هزینه های آب خانگی و حمل و نقل آب از منابع دورتر
  •  با استفاده از این روش می توان آب لب شور را تصفیه و شیرین کرد
  • قابلیت بازگشت پساب خروجی از سیستمهای صنعتی به محیط زیست و یا بازیابی مجدد آن در سیستم
  • کاهش زمان و هزینه نگهداری در آب شیرین کن اسمز معکوس، زیرا نیاز به نگهداری و تعمیرات در این دستگاه، بسیار پایین‌تر از دیگر فیلترها و دستگاه‌های تصفیه آب است.
  •  کاربردهای گسترده از دستگاه آب شیرین کن RO به منظور تامین آب کارخانه‌ها، بیمارستان‌ها، رستوران‌ها، هتل‌ها و خانه‌ها

این روش از بقیه روش‌های تصفیه آب صنعتی اقتصادی‌تر و بهینه‌تر بوده و نیازمند مصرف انرژی کمتری نسبت به روش تقطیر است. ممبران‌های این دستگاه در برابر عبور میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا مقاوم بوده و می‌تواند از آب استفاده شده دوباره بهره‌گیری کند. دستگاه‌های تصفیه‌کننده RO، بسته به جامدات محلول (TDS) آب، به چند دسته تقسیم می‌شوند: دستگاه اسمز معکوس معمولی ، دستگاه اسمز معکوس پرفشار و دستگاه اسمز معکوس دریایی

مزایا دستگاه آب شیرین کن اسمز معکوس

نحوه کار دستگاه تصفیه آب دریا برای آشامیدن

اموزه نیاز به دستگاه تصفیه آب دریا و تبدیل آب شور دریا به آب شیرین بیشتر از گذشته اهمیت پیدا کرده است. زیرا منابع آب شیرین محدود و کم است. ترتیب مراحل دستگاه تصفیه آب دریا عباتند از: 

  • مرحله فیلتراسیون در این مرحله ابتدا آب دریا از طریق یک فیلتر ورودی عبور کرده و ذرات بزرگ و پوسته های حفاظتی را حذف می کند.
  • نمک زدایی آب دریا به دو روش اسمز معکوس و تقطیر امکان پذیر است. همانطور که قبلا گفته شد دستگاه تصفیه آب دریا به روش اسمز معکوس در اکثر کشورهای پیشرفته و توسعه یافته مورد استفاده قرار می گیرد. زیرا این روش مقرون به صرفه تر و نیاز به انرژی کمتری نسبت به روش تقطیر دارد. در نظر داشته باشید در هر دو روش علاوه بر حذف نمک از آب، تمامی مواد معدنی، ترکیبات شیمیایی و ذرات بیولوژیکی داخل آب دریا نیز حذف می شوند و آب شرب تامین می شود.
  • تصفیه فیزیکی-شیمیایی: در این مرحله، آب شور تصفیه شده از طریق فرایندهای شیمیایی و فیزیکی مانند ترشح هیدروکربنات، جذب کربن، نشست ذرات، فیلتراسیون دیگر و استفاده از UV تصفیه می شوند. در این مرحله آب قابل استفاده برای مصارف مختلف از جمله آشامیدن، استفاده در آشپزخانه، و شست و شو مناسب است.
در نظر داشته باشیددر پایان هر مرحله، آب تصفیه شده باید از طریق آزمایش های مختلف از نظر کیفیت بررسی شود.

کدام کشورها سهم بیشتری برای تبدیل آب شور دریا به آب شیرین دارند؟

 هر روز به تعداد دستگاه های تصفیه آب دریا اضافه می شود و کارخانه های نمک زدایی جدیدی شروع به کار می کنند. تقریبا تعداد 8000 دستگاه و کارخانه تصفیه آب دریا در حال فعالیت هستند و هر روز چیزی حدود 10 میلیارد گالون ( 37854117 متر مکعب ) آب آشامیدن تولید می کنند. اما کشورهای پیشرو برای تبدیل آب شور دریا به آب شیرین به ترتیب عربستان، امارات متحده عربی، ایالات متحده آمریکا، اسپانیا، کویت و ژاپن هستند. در این راستا بیشترین سهم مربوط به کشور عربستان است که 70 درصد از آب آشامیدنی کشور عربستان از راه نمک زدایی آب دریا تامین می شود.
فرایندهای تصفیه آب دریایی

فرایندهای تصفیه آب دریایی

همانطور که می دانید جمعیت کره زمین به مرور در حال افزایش است و تهیه آب شیرین یکی از دغدغه های مهم بشر است. به همین علت در بسیاری از بخش‌ها با بحران مهمی تحت عنوان “کم آبی و یا کمبود آب شیرین” مواجه هستیم. علاوه بر آب شرب، از مهم‌ترین کاربردهای این مساله می‌توان به مصارف کشاورزی، خانگی و صنعتی اشاره کرد. 

همانطور که احتمالا آگاه هستید، 97.5 درصد از آب‌های موجود در دنیا شور هستند. به همین علت باید به دنبال راهکارهایی بود تا با استفاده از آن بتوان به آب شیرین دست پیدا کرد. دستگاه تصفیه آب دریایی یا آب‌شیرین‌کن از جمله بهترین روش‌ها به شمار می‌رود که توانسته مشخصات و مزیت‌هایی را با خود به همراه داشته باشد.

یکی دیگر از مواردی که کمبود آب شیرین را به اثبات می‌رساند، این بوده که 2.5 درصد از حجم کل آب‌های سطح زمین شیرین هستند. از 2.5 درصد تنها یک درصد از آن برای انسان‌ها قابلیت استفاده دارند. به همین علت باید این بحران را جدی گرفت و با استفاده از راهکارهای مختلف نیاز خود را در تمامی بخش‌ها تامین نمود.

اجزا دستگاه تصفیه آب دریایی یا آب‌شیرین‌کن

همان‌طور که می‌دانید تصفیه آب دریایی با کمک اجزایی انجام می‌شود که در دستگاه‌های مربوطه وجود دارند. به همین علت هرگونه نقصی در آن می‌تواند عملکرد نهایی را با اختلال مواجه کند. پس می‌توان گفت هر کدام از قطعات اهمیت مخصوص خودشان را دارند. در نظر داشته باشید میزان شوری هر دریا با دریای دیگر متفاوت است. از این رو قطعات دستگاه آب شیرین کن برای هر کدام متفاوت در نظر گرفته می شود. به عنوان مثال دستگاه آب شیرین کن دریای عمان با دستگاه آب شیرین کن دریای خزر چه از نظر قیمت و چه از نظر قطعات متفاوت خواهد بود. اگر بخواهیم استاندارد شوری را اندازه بگیریم، بین 2 تا 4 است. دو نمونه از دریاچه‌ها و خلیج‌های ایران را نام می‌بریم. به عنوان مثال درجه شوری دریای خزر 2.5 و خلیج فارس 4.5 است. هر چقدر میزان شوری کمتر باشد، به همان اندازه نیز فرایند تصفیه راحت‌تر انجام خواهد شد و مدت زمان کمتری نیز نیاز دارد.

از دیگر نکات آلودگی‌هایی هستند که ممکن است دریاها درگیر آن شوند. همانطور که مستحضر هستید، خلیج فارس از جمله مکان‌هایی به شمار می‌رود که کشتی‌های نفت‌کش رفت و آمد زیادی را دارند. به همین علت شاهد آلودگی نفتی زیادی در آنجا خواهید بود. پس می‌توان اینطور بیان کرد که به منظور تصفیه آب خلیج فارس، به مطالعات و محاسبات بسیار زیادی نیاز دارد تا بتوان تمامی این آلودگی‌ها را حذف کرد.

مهم ترین بخش دستگاه تصفیه آب دریا به اختصار عباتند از: پمپ، فیلتر های شنی و کربنی، فیلتر ممبران، پرشروسل

اجزا دستگاه تصفیه آب دریایی یا آب‌شیرین‌کن

پمپ

پمپ را می‌توان یکی از اصلی‌ترین تجهیزات دستگاه تصفیه آب دریایی یا آب‌شیرین‌کن در نظر گرفت. برای اینکه این دستگاه بتواند عملکرد خوبی را از خود نشان دهد، حداقل به 7 پمپ نیاز دارد. پمپ‌های مورداستفاده نیز در انواع مختلفی وجود دارند. به عنوان مثال 4 عدد از این پمپ‌ها باید از نوع تزریقی باشند. پمپ‌های تزریقی کاربرد مختلفی را به خود اختصاص داده‌اند و همان‌طور که از نامشان پیداست به‌منظور تزریق انواع مواد شیمیایی مورد بهره‌وری قرار می‌گیرند. از جمله این مواد شیمیایی می‌توان به اسید و آنتی اسکالانت اشاره کرد.

احتمال خوردگی در پمپ‌های دیگر تصفیه آب بسیار بالاست. به همین علت در هنگام ساخت باید از مناسب‌ترین مواد اولیه بهره گرفته شود. استیل 316، داپلکس و سوپر داپلکس در بین بهترین گزینه‌ها جای می‌گیرند. پمپ‌های تزریقی خود از هد PVDF و یا ضدخوردگی بهره‌مند هستند. به همین علت می‌توانند مقاومت بالایی را از خود در برابر رطوبت و آب‌خوردگی به نمایش بگذارند.

اصلی‌ترین پمپ تصفیه آب‌های دریایی، پمپ پیستونی است. این پمپ‌ها از این قابلیت برخوردار هستند تا فشار زیادی را از خود تولید کنند. سیستم این پمپ‌ها نیز RO است. دو عدد پمپ باقی‌مانده از 7 عدد، اهمیت بسیار بالایی را دارند. یکی از پمپ‌ها RO بوده و گزینه دیگر با نام پمپ تأمین آب خوراک سیستم شناخته شده است.

 

فیلتر ممبران (ممبرین)

مهم‌ترین بخشی که هر تصفیه آب صنعتی به خود اختصاص داده، فیلتر ممبرین است. اگر طول عمر این فیلترها بالا باشد، می‌توانید شاهد کاهش هزینه‌ها نیز شوید. پس برای اینکه بتوانید باعث طول عمر بالای فیلترهای ممبران شوید، باید رسیدگی کامل را نسبت به آن‌ها داشته باشید و از مواد شیمیایی باکیفیت و مناسب بهره ببرید.

پرشروسل

پرشروسل از این وظیفه برخوردار است تا فیلتر ممبرین را نگه دارد. پرشروسل در طول کار باید فشار زیادی را تحمل کنند. چراکه غشای عملیاتی سیستم بسیار زیاد است. همین موضوع باعث شده است تا قطر گوشته آن‌ها نیز ضخامت بیشتری را داشته باشد. پس از پرشر وسل نیز می‌توان به عنوان یکی دیگر از اجزای مهم دستگاه‌های تصفیه آب دریایی یاد کرد.

از دیگر قطعاتی که می‌توانید در این دستگاه‌ها مشاهده کنید که هر کدام به نوبه خود تأثیر خاصی را بر روی عملکرد نهایی می‌گذارند، شامل موارد زیر می‌شوند:

  • گچ
  • شیر برقی
  • لوله‌کشی فشار بالا
  • لوله‌کشی فشار پایین
  • پرشر سوئی

 

قیمت دستگاه اب شیرین کن دریایی

قیمت دستگاه آب شیرین کن دریایی

از دیگر مواردی که در رابطه با این موضوع اهمیت دارد، قیمت دستگاه آب‌شیرین‌ کن دریایی است. عوامل مختلفی وجود دارند که می‌توانند بر روی قیمت آب شیرین کن دریا تأثیر داشته باشند یکی از مهم ترین آنها میزان شوری آب دریا است. زیرا بر این اساس قیمت تجهیزات تصفیه آب متفاوت خواهد بود. مثلاً قیمت دستگاه تصفیه آب شور به دلیل داشتن تجهیزات پیچیده‌تر گران تر از قیمت دستگاه آب لب شور است. علاوه بر این میزان خروجی و ظرفیت، متریال، برند هم یکی دیگر از عوامل افزایش یا کاهش قیمت است. طبیعتاً هرچقدر ظرفیت کار بیشتر باشد، به همان اندازه نیز باید هزینه بیشتری را برای تهیه پرداخت نمایید. هرچند بهای تمام‌شده با ظرفیت بالا، بیشتر است ولی می‌تواند مقرون‌به‌صرفه باشد. چراکه راندمان کار افزایش پیدا می‌کند و در مدت‌زمان مشخص‌شده‌ای می‌توان مقدار بیشتری از آب دریا را تصفیه و املاح آن را حذف کرد. 

موارد استفاده دستگاه تصفیه آب دریا

مکان‌های مختلفی وجود دارند که به دلیل شرایط محیطی و… به دستگاه تصفیه آب دریایی یا آب‌شیرین‌کن نیاز دارند. از جمله این مکان‌ها می‌توان به گزینه‌های زیر اشاره کرد:

  • اسکله‌ها
  • کشتی‌ها و لنج‌ها
  • ناوهای جنگی و نظامی
  • جزیره‌ها
  • دکل‌های نفتی (از تصفیه آب دریایی در دکل‌های نفتی بدین منظور بهره برده می‌شود که آب شرب و شستشو تأمین شود.)

چگونگی عملکرد سیستم های تصفیه آب دریا

شوری آب اقیانوس متوسط 35 قسمت در هزار را به خود اختصاص داده است. همچنین هر کدام از مواد تشکیل‌دهنده، توزیع مختلفی را از خود به نمایش می‌گذارند که از آن‌ها می‌توان گزینه‌های زیر را نام ببریم:

  1. میزان درصد کلرید 55 درصد است.
  2. میزان سدیم 31 درصد است.
  3. درصد سولفات 8 درصد است.
  4. میزان درصد منیزیم 4 درصد است.
  5. مقدار پتاسیم 1 درصد است.
  6. میزان کلسیم 1 درصد است.

سیستم‌های مختلفی را می‌توان به عنوان پیش‌تصفیه در نظر گرفت که از جمله بهترین آن‌ها می‌توانیم میکروفیلتراسیون را نام ببریم. سیستم ذکرشده از این قابلیت برخوردار است تا مقدار نمک موجود را تا 500 میلی‌گرم بر لیتر کاهش دهد. البته این سیستم از پیش‌تصفیه برای سیستم های تصفیه آب RO یا اسمز معکوس به کار گرفته می‌شود.

 

خرید دستگاه آب شیرین کن

نکات مهم برای خرید دستگاه آب شیرین کن 

 

نکات مهمی که برای خرید دستگاه آب شیرین کن باید در نظر گرفت شامل موارد زیر می‌شود:

  • نوع فیلتراسیون: دستگاه‌های آب شیرین کن با فیلتراسیون تصفیه آب عمل می‌کنند. برای خرید دستگاه مناسب، باید حتماً نوع فیلتراسیون را مورد بررسی قرار دهید و از کیفیت تصفیه آب مطمئن شوید.
  • نوع آبی که می‌خواهید تصفیه کنید: انواع مختلفی از آب‌ها وجود دارد که هریک نیاز به نوع مشخصی از فیلتراسیون دارند. برای مثال، آبهای شهری به دلیل حاوی کلر و مواد شیمیایی دیگر، نیاز به فیلتراسیون کربن فعال دارند.
  • ظرفیت دستگاه: برای خانواده‌های بزرگ، دستگاه با ظرفیت بیشتر مناسب تر است. در عین حال، برای خانواده‌های کوچک، دستگاه با ظرفیت کمتر کافی است.
  • راندمان انرژی: از آنجایی که دستگاه‌های آب شیرین کن با برق کار می‌کنند، بهتر است دستگاهی با راندمان انرژی بالا و مصرف پایین انتخاب کنید.
  • قیمت دستگاه آب شیرین کن: هزینه خرید و نگهداری دستگاه آب شیرین کن دریایی نیز باید مورد بررسی قرار گیرد. برای خرید دستگاه با کیفیت، بهتر است قیمت را به عنوان یکی از معیارهای انتخاب در نظر گرفت.

دستگاه آب شیرین کن کشاورزی

دستگاه تصفیه آب صنعتی کشاورزی مناسب برای مصارف آبیاری مزارع و گلخانه ها است. همانطور که میدانید آبی که برای آبیاری مزارع استفاده می‌شود باید سختی مناسبی داشته باشد، چرا که بعضی فلزات موجود در آب بر روی سلامت گیاه و در نتیجه بر روی سلامت مصرف‌کنندگان اثر می‌گذارد. همانطور که متوجه شدید آب مصرفی در صنایع کشاورزی بر روی کیفیت محصولات تولیدی تاثیر مستقیم دارد.بیشتر منابع آبی مورد است در صنعت کشاورزی از  آب چاه، آب های زیر زمینی و آب های سطحی است. علاوه بر این آب‌های دریا هم می توانند با تصفیه درست برای مصارف کشاورزی مناسب باشند. توجه داشته باشید استفاده نامناسب از آب های سطحی می تواند منجر به خطرات زیادی برای کشاورزی و محیط زیست شود که برخی از آنها عبارتند از:
  • آب های سطحی ممکن است با عوامل آلودگی مثل مواد شیمیایی و کودهای صنعتی آلوده شده و همین موضوع می تواند در زمین های کشاورزی، منجر به آلودگی خاک و محصولات کشاورزی شود.
  • تخلیه فاضلاب و پساب های کشاورزی در آب های سطحی هم می تواند منجر به آلودگی و کاهش کیفیت آب شود.
  • آب های سطحی ممکن است بر اثر بارش های شدید و سیلاب ها، به سمت اراضی کشاورزی جریان پیدا کند و منجر به خسارات جدی و فرسایش خاک شود.
  • استفاده نامناسب از آب های سطحی، باعث بروز کمبود آب در مناطق و تغییر در میزان دسترسی به آب در طول سال می شود.
  • یکی از عوامل موثر بر روی کیفیت آب های سطحی جاری یا راکد بودن آن است.

در یک دسته بندی کلی از آب تصفیه شده در بخش کشاورزی برای نگهداری از محصولات و کشت محصول استفاده می شود.

دستگاه آب شیرین کن کشاورزی

مزایای استفاده از دستگاه آب شیرین کن چاه کشاورزی

استفاده از دستگاه آب شیرین کن چاه کشاورزی می تواند بر روی تولید محصولات با بازدهی و کیفیت بالا تاثیر بگذارد برخی از این مزایا عبارتند از:
  • شما با خرید دستگاه آب شیرین کن کشاورزی می توانید ظرفیت تولید و بهره وری را تا 40 درصد بیشتر از حالت معمولی افزایش دهید.
  • عدم فرسایش و تحلیل خاک
  • روند کاهشی تهیه کود و استفاده از آن در محصولات
  • روند تولید یکنواخت و مناسب محصولات
  • امکان افزایش عمر محصولات کشاورزی به دلیل عدم تشکیل رسوب در ریشه گیاهان
  • شرایط بهتر نگهداری بعد از چیدن محصول که دما و رطوبت وابستگی خاصی به آب دارد. در صورت تصفیه بودن آب این شرایط نیز بهتر فراهم می شود.
  • حذف آلودگی ها و میکرو ارگانیزم ها با استفاده از آب تصفیه شده در تمامی مراحل رشد محصول لازم است.
  • مقرون به صرفه بودن این روش نسبت به سایر روش
به طور کلی، استفاده از دستگاه تصفیه آب در کشاورزی می‌تواند به بهبود فرایند آبیاری و بهبود عملکرد محصولات کمک کند و در نتیجه به سودآوری شما کمک کند. برای اطلاع از قیمت دستگاه تصفیه آب صنعتی کشاورزی در فروشگاه جهان آب می توانید با کارشناسان مجموعه در تماس باشید.
دستگاه اب شیرین کن گلخانه

دستگاه آب شیرین کن گلخانه

دستگاه آب شیرین کن گلخانه یک راه حل موثر و عالی برای شیرین‌سازی آب شور است. برخی از مزایای استفاده از دستگاه آب شیرین کن در گلخانه عبارتند از:
  • استفاده از آب تصفیه و خالص باعث عدم رسوب و مسدود شدن نازل های آبیاری می شود. این امر باعث افزایش طول عمر سیستم آبیاری قطره ای و کاهش هزینه تعمیرات است.
  • باعث طراوت و تازگی بیشتر در گیاهان و تغییر رنگ در آنها
  • حذف عناصر و املاح موجود در آب گلخانه از جمله  آهن و بی کربنات
  • داشتن ph مناسب برای خاک
  • بالا رفتن کیفیت محصولات گلخانه
  • افزایش درصد رطوبت هوا، بهبود قابل توجهی در هوازیاری گلخانه ایجاد می کند
  • کاهش سطح نمک و جلوگیری از فرسایش خاک
  • پایین آوردن هزینه های خرید آب شیرین و استفاده از منابع آبی نامحدود مثل آب دریا
قیمت دستگاه آب شیرین کن گلخانه نیز مانند دستگاه های دیگر بسته به نوع آب و ظرفیت خروجی متفاوت است برای اطلاع از قیمت دستگاه آب شیرین کن گلخانه در جهان آب با کارشناسان ما با شماره 79315-021 در تماس باشید.

دستگاه تصفیه آب کارخانه

استفاده از دستگاه تصفیه آب کارخانه نقش مهمی در میزان کیفیت و کاهش هزینه ها دارد. زیرا آب تصفیه نشده می تواند به سیستم های تاسیساتی و تجهیزات کارخانه آسیب وارد کند. همچنین کیفیت و حجم تولید کاهش پیدا می کند.یکی از کاربردهای مهم دستگاه تصفیه آب کارخانه برای کارخانجات نوشابه سازی و یا تولید نوشیدنی های مختلف است که به منظور کاهش میزان املاح آب و برای تولید آب خالص و باکیفیت استفاده می شود. در این کارخانجات بیشتر از سیستم های تصفیه آب صنعتی (RO) برای افزایش بهره وری و افزایش طول عمر دستگاه ها، کیفیت و طعم بهتر نوشیدنی، کاهش هزینه ها، تامین آب شرب  و هم چنین تامین آب مورد نیاز برای خنک کردن دستگاه ها استفاده می شود.
تصفیه اب در صنایع پتروشیمی

تصفیه آب صنایع پتروشیمی

تصفیه آب صنایع پتروشیمی اهمیت زیادی دارد زیرا از آسیب به تجهیزات مهم و گران جلوگیری می کند. علاوه بر این، در این صنعت، آب تصفیه شده برای خنک کردن و دیگر فرآیندهای صنعتی، شامل انواع مختلفی از آلاینده‌ها مانند روغن، گاز، شیمیایی‌ها و ذرات جامد مورد استفاده قرار می گیرد.

برای تصفیه آب در صنایع پتروشیمی، از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. یکی از مهم‌ترین روش‌های تصفیه آب صنایع پتروشیمی، استفاده از سیستم‌های فیلتراسیون است. در این روش، آب با استفاده از فیلترهای مختلف تصفیه شده تا آلاینده‌ها از جمله ذرات جامد و روغن از آن جدا شوند.

رسوب‌گیری نیز یکی دیگر از روش‌های تصفیه آب در صنایع پتروشیمی است که در آن، با استفاده از تجهیزات خاصی مانند سکوی رسوب‌گیر و نیز فیلترهای مناسب، رسوبات و ذرات جامد از آب جدا می‌شوند.

مزایای تصفیه آب در صنایع پتروشیمی

  • بهبود کیفیت آب و از بین بردن افزودنی‌ها، باکتری‌ها، و سایر ذرات شناور
  • کاهش هزینه ها و کاهش نیاز به خرید آب شهری یا تامین آب از منابع دیگر
  • کاهش فرسایش و خوردگی تجهیزات صنعتی و افزایش طول عمر مفید تجهیزات
  • کاهش آلودگی هوا، آب و خاک، به دلیل پسماندهای صنعتی که تولید میشود
  • حفظ محیط زیست با کاهش آلودگی‌های تولیدی صنعت پتروشیمی و به مراتب کاهش اثرات منفی برای سلامتی انسان و حیات وحش
دستگاه تصفیه آب در صنایع غذایی

تصفیه آب صنایع غذایی

تصفیه آب صنایع غذایی اهمیت زیادی دارد زیرا آب، یکی از محصولات اصلی در فرآیندهای تولید است به همین دلیل نباید دارای اشکال و عوامل آلودگی باشد.

مزایای تصفیه آب در صنایع غذایی عبارتند از:

  • حذف عوامل آلودگی آب با استفاده از فرآیند تصفیه ازجمله: باکتری‌ها، ویروس‌ها، مواد شیمیایی، روغن‌های معدنی و … از آب جدا می‌شوند.
  • بهبود کیفیت آب به‌طوری‌که آب تصفیه شده، خالص‌تر و کم‌میزان‌ترین آلاینده‌ها را دارد.
  • کاهش هزینه‌های تولید که خود باعث صرفه‌جویی در هزینه‌های تولید می‌شود. زیرا استفاده از آب تصفیه شده به جای آب شهری یا آب خام سبب کاهش هزینه‌های مربوط به انتقال، ذخیره سازی و تصفیه آب می‌شود.
  • بالا بردن عمر مفید دستگاه‌های تولیدی و تعمیرات کمتر
  • افزایش بهداشت کارکنان در فرآیندهای تولیدی، بهداشت کارکنان را نیز بهبود می‌بخشد و خطر ابتلا به بیماری‌های واگیر را کاهش می‌دهد.

تصفیه آب در صنایع داروسازی و آزمایشگاه

تصفیه اب در داروسازی حائز اهمیت است. زیرا آب ورودی و خروجی به این صنایع باید به دقت کنترل شوند. آب ورودی، باید دارای ویژگی‌های خاصی برای مواد آلی، تخمیری و گیاهی موجود در آزمایشگاه‌ها باشد. همچنین، تضمین pH مناسب و نبود املاح سمی پارامترهای مهمی برای تحقیقات آزمایشگاهی است که توسط دستگاه تصفیه آب باید تامین شود. آب خروجی از این مراکز نیز باید به دقت تصفیه شوند تا میکروارگانیسم‌های خاص آزمایشگاهی وارد محیط خارجی نشده و آلودگی ایجاد نکنند.
دستگاه تصفیه آب مرغداری

دستگاه تصفیه آب مرغداری

تصفیه آب مرغداری به منظور آبیاری و مصرف درون مرغداری استفاده می‌شود. دستگاه‌های تصفیه آب می‌توانند با حذف ذرات معلق، باکتری‌ها، ویروس‌ها، آلاینده‌های شیمیایی و … پاکیزه سازی آب را انجام دهند.برای انتخاب و خرید دستگاه تصفیه آب مرغداری ، باید به نکات زیر توجه کنید:

1- نوع و حجم آب مورد نیاز برای مرغداری‌های بزرگ و کوچک که می تواند ظرفیت بالاتر وکمتر داشته باشد. این مساله بر روی قیمت دستگاه تصفیه آب مرغداری نیز تاثیر می گذارد.

2- نوع آب و خصوصیات آن و این که آب شهری است یا آب چاه؟ آب شور یا تلخ است؟

3- هزینه و نحوه نگهداری یا به بیان ساده تر پشتیبانی و تعمیرات دستگاه تصفیه آب را بررسی کنید و اینکه پشتیبانی فنی به راحتی قابل دسترسی است یا خیر.

4- نوع تکنولوژی استفاده شده در دستگاه تصفیه آب مرغداری که می تواند از دستگاه‌های تصفیه آب با تکنولوژی RO (معکوس اسمز) و UV (نور ماوراء بنفش) برای مصارف مختلف باشد. باید به نیازهای خود مرغداری توجه کنید و دستگاه مناسب را انتخاب کنید.

5- برخی از مرغداری‌ها به دلیل نیاز به آب خالص تر، ممکن است به دستگاه‌های تصفیه آب با تکنولوژی هایپرفیلتراسیون (UF) و یا نانوفیلتراسیون (NF) نیز احتیاج داشته باشند.در کل، برای انتخاب و خرید دستگاه تصفیه آب مرغداری باید به نیازهای خود مرغداری و نوع و خصوصیات آب توجه کنید.

تصفیه اب استخر پروش ماهی

تصفیه آب استخر پرورش ماهی

تصفیه آب حوضچه پرورش ماهی اهمیت زیادی دارد زیرا  آبی سالم و مناسب برای رشد ماهیان، نیاز به فرآیندهای تصفیه است. یکی از فرآیندهای تصفیه آب استخرهای پرورش ماهی استفاده از فیلتراسیون مکانیکی است که در این فرآیند، ذرات جامد موجود در آب با استفاده از فیلترهای خاص حذف می‌شوند. فیلتراسیون بعدی، فیلتراسیون شنی است که در این فرآیند، ذرات ریزتر و باکتری‌های موجود در آب با استفاده از لایه‌های شن و ماسه حذف می‌شوند. علاوه بر این، برای تصفیه آب استخر پرورش ماهی نیاز است برای حذف مواد آلی، مواد شیمیایی و باکتری‌ها، از فرآیندهای تصفیه شیمیایی مانند کلرزنی، اکسیداسیون با هیدروژن پراکسید و فرآیند اوزناسیون نیز استفاده می‌شود.به طور کلی، تصفیه آب استخرهای پرورش ماهی برای حفظ سلامت ماهیان و بهبود کیفیت آب بسیار حائز اهمیت است و باید بهترین روش‌های تصفیه آب برای هر نوع استخر در نظر گرفته شود.

روش تصفیه آب پرورش ماهی

به دو روش تصفیه آب پرورش ماهی انجام می‌شود: روش فیزیکی و روش شیمیایی.1- روش فیزیکی: در این روش، با استفاده از فیلتراسیون و یا دیگر روش‌های فیزیکی مانند سدی‌کردن، ذرات و اجسام جامد موجود در آب حذف می‌شوند. برخی از روش‌های فیزیکی که برای تصفیه آب پروش ماهی استفاده می‌شوند عبارتند از:
  • سدی‌کردن (Sedimentation)
  • فیلتراسیون با استفاده از فیلترهای مختلف (Filtration)
  • خنک کردن آب برای رسوب‌گیری ذرات جامد (Cooling)
  • استفاده از اولترافیلتراسیون (Ultrafiltration)
  • استفاده از نانوفیلتراسیون (Nanofiltration)
2- روش شیمیایی: در این روش، با استفاده از مواد شیمیایی مانند کلر، بی‌کربنات سدیم و… از صفحه روی آب، مواد آلی و باکتری‌های موجود در آن حذف می‌شوند. برخی از روش‌های شیمیایی که برای تصفیه آب پروش ماهی استفاده می‌شوند عبارتند از:
  • کلریناسیون (Chlorination)
  • بی‌کربنات سدیم (Sodium bicarbonate)
  • استفاده از اسیدهای آلی (Organic acids)
انتخاب بهترین روش‌های تصفیه آب پروش ماهی به عواملی مانند نوع آب، میزان آلودگی، نوع پروش ماهی و… بستگی دارد. این مساله می تواند در قیمت دستگاه تصفیه اب پرورش ماهی نیز اثر مستقیم داشته باشد.
تصفیه اب بیمارستان

تصفیه اب بیمارستان

دستگاه تصفیه آب بیمارستانی یکی از مهم ترین و کارآمدترین تجهیزات تاسیساتی بیمارستان است. زیرا برای تصفیه و بهداشت کردن آب مورد استفاده در بیمارستان‌ها و مراکز درمانی استفاده می‌شود. تصفیه اب بیمارستانی با حذف ذرات جامد، باکتری‌ها، ویروس‌ها و سایر آلودگی‌ها به آب تصفیه شده و خالی از هرگونه عارضه به بیماران ارائه می‌شود. این دستگاه ها برای حفظ بهداشت در بخش های بیمارستانی از جمله بخش عمليات، بخش پزشكي و… بسیار مهم هستند و به عنوان یکی از نیازمندی های اساسی در بیمارستان ها محسوب می شوند.

تصفیه آب در صنایع دامداری:

کیفیت آب و غذای دام اثری مستقیم بر روی سلامت دام دارد؛ بنابراین با تصفیه آب در دامداری‌ها از ورودی باکتری‌ها و عوامل بیماری‌زا به بدن دام جلوگیری می‌شود. همچنین اگر آب مورداستفاده سختی بالایی داشته باشد، شیردهی و وزن دام بسیار کاهش خواهد یافت و اثری منفی بر بازدهی دامداری‌ها خواهد گذاشت.

توجیه اقتصادی

اگر بخواهیم به توجیه اقتصادی این کار بپردازیم، می‌توانیم اینطور بیان کنیم که اگر صنایع در حاشیه دریا وجود داشته باشند، در آن صورت مقرون‌به‌صرفه خواهد بود و به راحتی می‌توان نیاز آن‌ها را با کمک دستگاه تصفیه آب دریایی یا آب‌شیرین‌کن برطرف نمود. زمانی قضیه مشکل‌دار خواهد بود که بخواهیم آب شیرین تصفیه‌شده را برای مصارف کشاورزی به کار بگیریم. چرا که نیاز به انتقال آب است. به همین علت باعث هزینه‌های بسیار بالا خواهد شد و در واقع به هیچ عنوان ارزش اقتصادی ندارد.

کشورهای مختلف برای مقابله با این موضوع از راهکارهای مختلف استفاده کرده‌اند. به عنوان مثال کشور کانادا به منظور تامین آب شیرین شهروندان خود اقدام به احداث دریاچه کرده است. نکته‌ای که شاید برای شما تعجب‌آور باشد این بوده که هزینه احداث چندین دریاچه به مراتب کمتر از تصفیه کردن آب شور و تبدیل به آب شیرین است.

 

راهکار کشور عربستان در تامین آب‌ شیرین

کشوری مانند عربستان نیازمند استفاده از دستگاه تصفیه آب دریایی یا آب‌شیرین‌کن است. چرا که تعداد رودخانه‌ها بسیار کم است و به همین علت منبعی برای تامین آب شیرین وجود ندارد. هر چند این امر به هزینه‌های بالایی نیاز دارد ولی چاره و راهکار دیگری وجود ندارد و باید نسبت به پرداخت هزینه‌ها هرچند سنگین، اقدام کنند. همچنین ذکر این نکته ضرورت دارد که کشورها مانند عربستان برای تصفیه کردن آب شور دریاها، از روش‌های تقطیری بهره می‌برند. در روش‌های تقطیری به انرژی‌های نفتی نیاز است. کشوری مانند عربستان نیز کمبودی در این زمینه ندارد و به راحتی می‌تواند آب مورد نیاز خود را تامین کند.

همچنین اگر کشورها به آب‌های لب شور رودخانه‌ها و یا پشت سد دسترسی داشته باشند، می‌توانند از آن برای تصفیه کردن استفاده کنند. چرا که به انرژی و هزینه کمتری نیاز دارد و از همه مهم‌تر از بازدهی بسیار بالایی برخوردار است.

تصفیه آب دریایی

تجهیزات دستگاه تصفیه آب صنعتی

این اجزا به ترتیب شامل این موارد می‌شود: واحد پیش‌تصفیه، واحد غشایی، واحد کنترل دبی و فشار، سیستم تزریق مواد شیمیایی، واحد تامین فشار، تجهیزات ابزار دقیق و تابلو کنترل.

تصفیه آب صنعتی

اجزای تصفیه آب 

اجزای دستگاه تصفیه آب صنعتی شامل موارد زیر می‌شود:

  • مخازن تزریق کننده
  • مخازن ذخیره آب: برای کنترل دبی مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  • فیلتر شنی – کربنی: این فیلتر کمک می‌کند که آب خام و طبیعی به صورت اولیه از املاح طبیعی تا حد خوبی جدا شود.
  • پمپ فشارقوی: بعد از ممبران این بخش از دستگاه اهمیت بالایی دارد چون تمام عملکرد این دستگاه به قدرت فشار آب بستگی دارد. قبل و بعد از پمپ‌ها قطعات لوله‌کشی فشار پایین و فشار بالا متصل می‌شود.
  • پمپ آب خام یا فید: وظیفه تامین و رساندن آب را به پمپ فشارقوی برعهده دارد.
  • پرشر وسل: اتصال ممبران به دیگر اجزا توسط این بخش صورت می‌گیرد که بسته به فشار دستگاه تقسیم‌بندی می‌شود.
  • شیرآلات نمونه‌گیری: نمونه‌گیری را از پرشر وصل انجام می‌دهد.
  • کدورت سنج: عملکرد پیش‌تصفیه را بررسی می‌کند.
  • ممبران: این فیلتر شوری و نمک آب را از بین می‌برد و آب را با از بین ناخالصی‌های موجود شیرین می‌کند. از انواع فیلترهای مختلف با درجه توان متفاوت می‌توان در این دستگاه استفاده کرد که در بالا به آن اشاره شده است. نحوه چیدمان ممبران‌ها در کنار هم نقش مهمی را عملکرد دستگاه ایفا می‌کند. به دلیل رسوب املاح در ممبران‌ها، این اجزا به صورت دوره‌ای باید به کمک مواد شیمایی آنتی اسکالانت شست‌وشو شوند.
  • ابزار اندازه‌گیری و ابزار دقیق: این ابزار شامل گیج (وسیله اندازه‌گیری فشار)، سنسور و کلیدها شده که وظیفه محافظت از دستگاه تصفیه آب صنعتی را برعهده دارند. مرکز فرمان نیز تابلو برق و انتقال قدرت است که وظیفه کنترل دستگاه را برعهده دارد.

 مراحل آب شیرین‌کن صنعتی

ابتدا به کمک روش‌های مختلفی (مانند کلرزنی) گندزدایی از آب انجام می‌گیرد. سپس سیستم پیش‌تصفیه که شامل فیلتر شنی و کربنی است تصفیه اولیه آب را انجام می‌دهد. این قیمت برای افزایش بازدهی و طول عمر ممبرین نقش مهمی را ایفا می‌کند. با استفاده از فیلترهای مخصوص ذرات موجود در آب حذف می‌شوند و وارد سیستم تصفیه اصلی می‌شوند که بهترین گزینه برای مصارف صنعتی، سیستم اسمز معکوس است. در آخر نیز مواد شیمیایی آنتی اسکالانت به محیط تزریق می‌شود تا از ایجاد رسوب در دستگاه جلوگیری کند و عمر دستگاه را افزایش دهد.

تصفیه آب صنعتی

خرید دستگاه تصفیه آب صنعتی و نصب آن

همانند خرید هر محصول دیگری، خریداران باید با متخصصین این حوزه مشورتی داشته باشند تا انتخاب صحیحی را انجام دهند. مسلما، هر صنعت ابعاد دستگاه تصفیه آب صنعتی مخصوص به خودش را احتیاج دارد؛ بنابراین با در نظر گرفتن تمام پارامترهای موردنیاز خود خرید محصول را انجام دهید تا در آینده به مشکلی برخورد نکنید.

برای استعلام قیمت نیز می‌توانید به سایت شرکت‌های سازنده این محصولات سر بزنید و یا با بررسی قیمت‌های اینترنتی یا تماس تلفنی لیست قیمتی را بدست آورید. برای نصب دستگاه نیز باید از متخصصین کمک بگیرید تا میزان دبی و فشار اولیه آب ورودی، متراژ دستگاه و محل استقرار آن، میزان پتانسل برق ورودی و مخازن ذخیره را بررسی کرده و نصب دستگاه را انجام دهند.

برند:
CSM (23)
FWT (16)
IML (18)
ROPV (0)