با جهان آب تماس بگیرید ، متخصصین جهان آب آماده پاسخگویی به ما هستند.
اخبار و مقالات مقالات

تفاوت دوزینگ پمپ پیستونی با دیافراگمی

تفاوت دوزینگ پمپ پیستونی با دیافراگمی

در این پست قصد داریم تفاوت دوزینگ پمپ پیستونی با دیافراگمی را مورد بررسی قرار دهیم. همانطور که می دانید به صورت کلی پمپ های تزریق  به دو دسته کلی تقسیم می شوند. برخی برای جا به جایی مثبت مورد استفاده قرار می گیرند و برخی دیگر کاربرد گریز از مرکز دارند که به اصطلاح به آن سانتریفیوژ گفته می شود. در ادامه ما همه این مدل را مورد بررسی قرار داده ایم.

 نحوه کار پمپ پلانچری

دوزینگ پمپ پلانچری یک نوعی ازمترینگ پمپ است که به منظورتنظیم دقیق دوز سیالات با تنظیم فشار و حجم رسانه به سیستم استفاده می‌شود. در این نوع پمپ، فشار سیال با حرکت پیستون تولید می‌شود.

پمپ پلانچی دارای یک بدنه و یک پیستون است که به طور معمول از جنس استیل یا کربن با کف پایه‌ای الاستومریک می باشد. پیستون در داخل یکی از دو سوی بدنه قرار دارد و با حرکت به جلو و عقب، حجم سیال را از طریق سوی دیگر از پمپ خارج می‌کند. از این رو جز دسته های پمپ رفت و برگشتی و یا جابه جایی مثبت محسوب می شود.این پمپ در کاربردهای گسترده‌ای از جمله صنایع شیمیایی، داروسازی، نفت و گاز، پمپ پیستونی برای تنظیم دقیق دوز سیالات و انتقال سیالات با فشار بالا و حجم بالا مورد استفاده قرار می گیرد.

نحوه کار پمپ دیافراگمی

پمپ‌های دیافراگمی هم برای انتقال سیالات مورد استفاده قرار می گیرد. این نمونه پمپ‌ها برای دقیق کردن دوز سیالات کاربرد دارند.دراین مدل پمپ ها با اعمال فشار به دیافراگم، حجم سیال در داخل پمپ کاهش می‌یابد و بعد از اتمام فشار، دیافراگم به حالت قبل باز می‌گردد و حجم سیال باز به حالت قبل خود برمی‌گردد.این مدل به علت دقت بالا و امکان تنظیم دوزینگ به راحتی، در صنایع مختلفی از جمله صنایع غذایی، داروسازی و شیمیایی استفاده می‌شود.

تفاوت دوزینگ پمپ دیافراگمی و پیستونی

فرق پمپ دیافراگمی با پیستونی

تفاوت دوزینگ پمپ پیستونی و دیافراگمی در اجزای آن است. هم دوزینگ پمپ پیستونی و یا پلانچری و هم دوزینگ پمپ دیافراگمی  عملکردی مشابه دارند. به بیان ساده تر به صورت رفت و برگشتی کار می کنند و در دسته بندی پمپ های جا به جایی مثبت قرار می‌گیرند.اما نحوه کار دوزینگ پمپ پیسنونی بدین شکل است که با حرکت رفت و برگشتی پیستون عملیات پمپاژ اتفاق می افتد و در دوزینگ پمپ دیافراگمی  با حرکت رفت و برگشتی قطعه دیافراگم این اتفاق می افتد. در اصل تفاوت این دو پمپ در قطعات آن است اما عملکردشان مشابه یگدیگر می باشد. یکی دیکر از تفاوت های این دو مدل این است که پمپ پیستونی در ساختار خود نیاز به پکینگ دارد، ولی پمپ دیافراگمی نیازی به پکینگ ندارد.اما این تنها تفاوت این دو نوع پمپ نیست بلکه مدل ها و کاربرد هر یک از این پمپ ها در هر قسمت و صنعتی نیز متفاوت است و همین مساله می تواند روی قیمت هر کدام تاثیر بگذارد. اغلب قیمت پمپ پیستونی گران تر از پمپ دیافراگمی است.

4 تفاوت عمده در پمپ دیافراگمی و پیستونی

4 تفاوت پمپ دیافراگمی و پمپ پیستونی را به صورت کلی می توان گفت در این موراد است.

  • دوزینگ پمپ دیافراگمی برای دقیق کردن دوز سیالات استفاده می‌شود، در حالی که پمپ پلانچی (پیستونی) برای ایجاد فشار بالا و انتقال سیالات به مسافت‌های طولانی مورد استفاده می‌شود.
  • در پمپ دیافراگمی، دوز مناسب سیالات به صورت دقیق و با تنظیم فشار و حجم رسانه به سیستم اضافه می‌شود، در حالی که در پمپ پیستونی، فشار از طریق حرکت پیستون تولید می‌شود.
  •  پمپ دیافراگمی برای انتقال سیالاتی با غلظت پایین، ویسکوزیته پایین و حجم کم استفاده می‌شود، این در حالی است که پمپ پلانچی برای انتقال سیالات با غلظت بالا، ویسکوزیته بالا و حجم بالا مورد استفاده قرار می گیرد.
  • در دوزینگ پمپ دیافراگمی، دوز مناسب سیالات به صورت دقیق تنظیم می‌شود، در حالی که در پمپ پیستونی، دوز سیالات قابل تنظیم نیست و فقط حداکثر حجم یا فشار قابل تولید توسط پمپ، محدود شده است.

به طور کلی، دوزینگ پمپ دیافراگمی برای دوز کردن سیالات با دقت بالا و در مقیاس کوچک در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد، در حالی که پمپ پیستونی برای انتقال سیالات با ویژگی‌های خاص و در مقیاس بزرگ استفاده می‌شود.

فکر خود را اینجا بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا ...

برند:
CSM (23)
FWT (16)
IML (18)
ROPV (0)