رزین سختی گیر آب آکواریوم
1403-08-14 1403-08-14 3:28رزین سختی گیر آب آکواریوم
اگر شماهم از آن دسته از افرادی هستید که از ماهیان و آبزیان در آکواریوم منزل یا محل کارتان نگهداری میکنید و علاقمند به این حوزه هستید؛ حتما تا کنون به دنبال روشی برای کنترل سختی آب آکواریوم خود بودهاید. بهترین و آسانترین راه حل، استفاده از رزین سختی گیر آب آکواریوم است.
رزین سختی گیر آب آکواریوم چیست ؟
سختی آب، از جمله پارامترهای تاثیر گذار و مهم در سلامت و رشد ماهیان و گیاهان داخل آکواریوم محسوب میشود. به این منظور از رزین سختی گیر آکواریوم، برای کاهش سختی آب استفاده میکنیم. این رزین سختی گیر که از دسته رزینهای کاتیونی است، با جذب عوامل سختیزا مانند کلسیم و منیزیم و جایگزین کاتیونهای دیگر مثل سدیم، موجب کاهش سختی آب میشود. استفاده از رزین سختی گیر در آکواریوم، نحوه استفاده و احیای آن بسته به عوامل مختلفی متغییر است. در ادامه با ما همراه باشید تا هر آنچه که باید راجب این رزین سختی گیر بدانید را بررسی کنیم.
نحوه استفاده از رزین در آکواریوم
زمان استفاده از رزین سختی گیر آکواریوم، درست مرحله قبل از استفاده از کربن اکتیو در سیستم فیلتراسیون است. سایز دانههای رزین حدودا اندازه دانههای شکر است. با توجه به میزان آب و نوع ماهیان و گیاهان داخل آکواریوم، میزان رزین مصرفی ما متفاوت است. قبل از هر چیزی باید دستورات تولیدکننده را مطالعه کنیم. اکنون محتوا را درون یک پارچه با منافذ ریز میریزیم. در آخر آن را در سیستم فیلتراسیون، بعد از پد فیلتر و سیستم فیلتراسیون مکانیکی قرار میدهیم.
بیشتر بخوانید: آموزش کامل تعویض رزین سختی گیر
احیای رزین آکواریوم
برای احیای رزین اکواریوم، ابتدا باید آن را داخل یک اسید ضعیف شده حدود 5-1 درصد از نوع فسفریک اسید، یا سولفوریک اسید و یا هیدروکلریک اسید 5-1 درصد شارژ کرد. رزینها هیچگاه حل نمیشوند و شکل خود را از دست نمیدهند. فقط لازم است آن را داخل یک پارچه با منافذ ریز بگذارید تا بیرون نریزند.
در مرحله بعد، باید پارچه را درون یکی از اسیدهای ضعیفی که در ابتدا به آنها اشاره شد به مدت چند ساعت قرار دهید، تا رزین احیا شود. سپس، آن را بیرون آورده و با دقت با آب تمیز شستوشو نمایید. در آخر رزین را درون سیستم فیلتراسیون، به طوری که مستقیم در جریان آب نباشد و فقط کمی جریان آب با آن برخورد کند قرار دهید. (سعی کنید قبل از قرار دادن رزین، PH محصول را تنظیم کنید.)
بعد گذشت یک یا دو هفته رزین را مجددا احیا کنید. (با استفاده از تستر PH، میزان PH آن را بررسی کنید. در صورت بالا رفتن یعنی رزین شما نیاز به احیا دارد. یا با استفاده از دستگاههای سنجش سختی مانند tds، میزان سختی آن را بسنجید. در صورت بالا رفتن، باید رزین را احیا کنید.)
توصیه: پس از استفاده از رزینها، بهتر است هیچگاه خشک نشوند.
مزایای استفاده از رزین سختی گیر در آکواریوم
رزین سختی گیر آب آکواریوم، مادهای شیمیایی است که به دلیل خواص شگفت انگیزش، مزایای بسیاری در صنعت آکواریوم و سلامت ماهیان دارد. برخی از این مزایا عبارتاند از:
- تصفیه کننده آب اکواریوم
- کاهش دهنده سختی آب
- حذف فلزات سنگین
- ایجاد آب نرم
- حذف یونهای بیکربنات
- خالص سازی آب
- ایجاد دید بیشتر در آب
- PH سطح را ثابت نگه میدارد
- قابل استفاده در سیستم فیلتراسیون
- عدم رشد جلبکها
- کمک به تاکثیر آبزیان
- افزایش سلامت آبزیان
- مقرون به صرفه
در آخر، جهت افزایش کیفیت آب شما میتوانید بعد از رزین در آکواریوم، از کربن اکتیو استفاده کنید. با اینکار، آب پس از عبور از رزین، از زغال فعال عبور میکند و آلایندههای دیگر مانند کلر و مواد آلی را جذب مینماید.
رزین آکواریوم آب شور
مادهای برای تبدیل آب شیرین به آب شور است، که مناسب برای استفاده در آکواریومهای آب شور مخصوص پرورش برخی از ماهیان و گیاهان استفاده میشود. این ماده با جذب سدیم و کلریدها، آب را تصفیه کرده و سطح نمک را تا میزان مطلوبی افزایش میدهد.
برای استفاده از رزین آکواریوم آب شور، لازم است آن را در قالب کپسولهایی که به طور معمول ارائه میشوند تهیه کنید. سپس باید آنها را در آب قرار دهید و منتظر بمانید تا آب و نمکهای تولید شده به آب شور تبدیل شوند. توجه داشته باشید در هنگام استفاده از این محصول، به هیچ عنوان نباید به آب نمک اضافه کنید و باید با دقت، مقدار مشخصی نمک برای آب تعیین کنید.
قیمت فیلتر رزین آکواریوم
قیمت فیلتر رزین سختی گیر آب آکواریوم بسته به عوامل مختلفی همچون: کیفیت و خلوص فیلتر آن، ایرانی یا خارجی بودن محصول، برندی که دارد و… متفاوت است.
شما میتوانید با خیالت راحت با کارشناسان فروشگاه جهان آب با شماره 79315-021 تماس حاصل فرمایید و با استفاده از مشاوره رایگان، باکیفیتترین رزین سختی گیر آب اکواریوم موجود در بازار را با قیمت مناسب تهیه فرمایید.
نتیجه گیری
رزین سختی گیر آب آکواریوم از دیگر لوازم جانبی آکواریوم به شمار میآید. این ماده تاثیر بسزایی در افزایش سلامت ماهیان و گیاهان داخل آکواریوم، کاهش میزان سختی آب و تصفیه آن دارد. به علاوه، روشی مقرون به صرفه و مطمئن برای نگهداری آبزیان داخل اکواریوم شما محسوب میشود. حال به نظر شما اگر رزین سختی گیر آب آکواریوم تولید نشده بود، چگونه و با چه موادی امکان کاهش سختی آب آکواریوم امکان پذیر بود؟ آیا آن روش به راحتی و ارزانی استفاده از رزین سختی گیر بود؟