با جهان آب تماس بگیرید ، متخصصین جهان آب آماده پاسخگویی به ما هستند.
مقالات

5 معیار مهم انتخاب دوزینگ پمپ برای اسید سولفوریک

5 معیار مهم انتخاب دوزینگ پمپ برای اسید سولفوریک

اطلاعات کافی در مورد معیارهای انتخاب دوزینگ پمپ برای اسید سولفوریک به شما کمک می کند تا بتوانید بهترین انتخاب را برای خرید پمپ تزریق اسید سولفوریک داشته باشید. رایج ترین ماده شیمیایی در جهان اسید سولفوریک است که گاهاً به آن “پادشاه مواد شیمیایی” نیز گفته می شود. چین و ایالات متحده به ترتیب بزرگترین مصرف کننده و کانادا بزرگترین صادر کننده است. هر سال حدود 265 میلیون تن متریک (MT) اسید سولفوریک تولید می شود.تخمین زده می شود که بازار اسید سولفوریک طی چند سال آینده از 300 میلیون تن فراتر رود که نشان دهنده نرخ رشد مرکب سالانه (CAGR) تقریباً 3٪ است.

اما ععل این رشد را می توان افزایش تقاضا در صنایع کشاورزی، صنایع شیمیایی و خودروسازی، فرآوری فلزات و پالایش نفت نام برد. اسید سولفوریک به صورت گسترده برای کاربردهایی همچون تولید کودها، آفت کش ها، فلزات، مواد شوینده، بنزین، رنگ، کاغذ، پلاستیک و باتری استفاده می شود. منبع اصلی اسید سولفوریک از گوگرد است و تولید آن شامل 5 مرحله می شود.

 

 انتخاب دوزینگ پمپ برای اسید سولفوریک

 

5 معیار مهم انتخاب دوزینگ پمپ برای اسید سولفوریک

مهم ترین چیزی که می تواند اسید سولفوریک را خطرناک کند واکنش گرمازای آن با آب است. به گونه ای که در زمان ورود اسید سولفوریک به آب یا رطوبت برای ایجاد یون هیدرونیوم مقدار زیادی گرما آزاد می شود. همین گرما می تواند مشکل ساز باشد. برای جلوگیری از چنین مشکلاتی بهتر است موارد زیر را در زمان انتخاب دوزینگ برای اسید سولفوریک در نظر بگیرد.

  • انتخاب پمپ های تزریق بدون مهر و موم

فرقی نمی کند که شما به دنبال دوزینگ پمپ اسید سولفوریک هستید یا به دنبال پمپ پلیمری ضد اسید مهم این است که بتوانید از پمپ های مگنتی یا مغناطیسی بهره ببرید. زیرا مکانیسم عمل این نمونه پمپ ها بدون مهر و موم است و می تواند عمر و دوام و اطمینان بیشتری داشته باشد. یکی از چالش های بزرگ در زمان استفاده از پمپاژ اسید سولفوریک نشت آن می باشد. طبق گزارشات تعمیر دوزینگ پمپ اسید بیش از 85 درصد از خرابی های پمپ شامل خرابی سیل مکانیکی یا نشتی از طریق سیل های ساکن است. به همین دلیل، پمپ های اسید یا دوزینگ پمپ های اسید سولفوریک بهتر است مغناطیسی باشد. پمپ‌های بدون مهر و موم عملکردی شبیه پمپ‌های گریز از مرکز معمولی دارند، اما به جای  آب‌ بندهای پک شده، دارای یک پوسته محفظه استاتیک بدون مهر و موم هستند که انتهای مایع یا مرز فشار کاملاً مهر و موم شده را تشکیل می‌دهد.

در اصل پمپ های بدون مهر و موم درایو مغناطیسی به صورت هرمتیک مهر و موم شده اند و هرگونه احتمال نشتی یا انتشار را از بین می برند. از این رو، قیمت پمپ اسید نسبت به پمپ های معمولی در بازار به دلیل آبندی بهتر و جنس مقاوم تر (پلیمر) گران تر هستند. این مساله در مورد قیمت دوزینگ پمپ اسید نیز صدق می کند و این نمونه از دوزینگ پمپ ها به دلیل استفاده از هد مقاوم تر pvdf برای اسید سولفوریک گران تر از دوزینگ پمپ های معمولی هستند.

  • ایمنی کارگران و حفاظت از محیط زیست

همانطور که قبلاً گفته شد پمپ های بدون سیل دارای ضریب اطمینان بیشتری هستند و نشت از طریق این پمپ ها کمتر اتفاق می افتد. اما این مساله به تنهایی کافی نیست! به دلیل خطرناک بودن اسید سولفوریک برای کارگران و محیط زیست باید این پمپ ها دارای گزینه های پیشرفته تری برای مهار ثانویه باشند. به بیان ساده تر، پمپ های بدون مهر و موم با داشتن حسگرها و بسته بندی مقاوم می توانند هشدارهای لازم را در زمان ایجاد کاویتاسیون، گرمای بیش از حد، جریان کم، جریان مرده یا بدون جریان به کاربران بدهند. اما این به تنهایی کافی نیست! این پمپ ها به دلیل حساسیت کار و خطرناک بودن نشت اسید سولفوریک علاوه بر این، باید بتوانند پارامترهای ثانویه برای تحمل دما و فشار پیش بینی نشده را هم داشته باشند تا در صورت نقص فنی و یا اختلالات به وجود آمده بتوانند قابل اطمینان باشند.

  •  اطمینان از طریق مقاومت شیمیایی مواد ساخت

یکی دیگر از نکات مهم در زمان انتخاب دوزینگ پمپ اسید سولفوریک بررسی مواد ساخت داخل پمپ می باشد. اسید سولفوریک به دلیل داشت ماهیت خورنده می تواند قطعات داخلی پمپ را خراب کند. همچنین، استفاده از کاتالیزورهای شیمیایی در فرآیندهای اسید سولفوریک باعث می شود این مساله تشدید شود. زیرا برای تولید اسید سولفوریک نیاز است طیف وسیعی از مواد فلزی و غیر فلزی با غلظت های متنوع در دسترس باشند که همین موضوع می تواند تاثیر زیادی بر روی قطعات پمپ بگذارد. از این رو باید مقاومت شیمیایی مواد ساخت داخل پمپ بالا باشد. موادی با جنس 316SSl آلیاژهای با نیکل بالا و پمپ‌های اتیلن تترا فلوئورواتیلن (ETFE) به دلیل ترکیبی از مقاومت در برابر خوردگی، استحکام و چند منظوره بودن، یک انتخاب محبوب در بسیاری از برنامه‌های کاربردی است.

  • تعمیر و نگهداری ساده

بیشتر کارخانه ها توقف چندانی ندارند و به صورت مداوم تولید اسید سولفوریک را ادامه می دهند. از این رو، نیاز است تجهیزات مورد استفاده آنها قابل اعتماد باشد. به بیان ساده تر، ساده سازی تعمیر و نگهداری در پمپ های اسید باعث می شود زمان توقف کارخانه به حداقل برسد. پمپ هایی که بدون مهر و موم هستند سایش و خوردگی کمتری دارند و میانگین زمان بین فواصل نگهداری (MBTM) را افزایش می‌دهند.

  • بهره وری انرژی

برای تولید اسید سولفوریک انرژی زیادی صرف می شود. در واقع برق مصرفی می تواند 40 تا 50 درصد هزینه های عملیاتی را تشکیل دهد. این امر باعث شده مدیران کارخانجات به فکر تعدیل هزینه ها و سود آوری بیشتر باشند. استفاده از پمپ هایی با پوشش هیدرولیک کارآمد و هیدرولیک با سر مکش خالص خالص کم (NPSH) می تواند چنین نیازی را برآورده کند. علاوه بر این، این پمپ ها دارای تعمیر و نگهداری ساده تری هستند.

خصوصیاتی مانند پوسته محفظه غیرفلزی با مقاومت الکتریکی بالا می‌تواند کارایی پمپ‌های محرک مغناطیسی بدون مهر و موم را با حذف جریان‌های گردابی و جلوگیری از تلفات هیسترزیس در حین کار، که با پوسته محفظه فلزی معمولی رخ می‌دهد، تقویت کند. این ویژگی طراحی نه تنها هزینه های انرژی را کاهش می دهد، بلکه تولید گرما را نیز حذف می کند.

مزایای استفاده از پمپ های بدون مهر و موم برای اسید سولفوریک

پمپ های بدون مهر و موم با ارائه حذف آبندی و استفاده از مکانیسم بدون سیل می توانند مزایای زیادی را برای تولید اسید سولفوریک به همراه داشته باشند. برخی از این مزایا عبارتند از :

  • عدم استفاده از سیستم های مهر و موم
  • ارائه محتویات کامل مایعات
  • آلایندگی محصول در حد صفر می باشد
  • آلودگی صفر سیال فرآیند
  • کاهش هزینه های نصب و راه اندازی
  • تعمیر و نگهداری ساده
  • میانگین زمان طولانی تر بین شکست (MTBF)
  • بدون نظارت EPA
  • بهبود ایمنی برای اپراتورو قابلیت اطمینان بالاتر
  • حفاظت از محیط زیست

همه این موراد باعث شده پمپ های بدون مهر و موم برای تولید اسید سولفوریک بیشتر مورد استفاده قرار بگیرد.

معایب پمپ های بدون مهر و موم برای اسید سولفوریک

پمپ‌های بدون مهر و موم (sealless pumps)، به عنوان یک جایگزین مناسب  برای پمپ‌هایی هستند که از مهر و موم برای مهار نشتی مایعات استفاده می‌کنند، اما این مدل پمپ ها نیز دارای معایبی هستند.

  • خطر نشتی:

درست است که پمپ های بدون مهر و موم عملکرد بهتری دارند اما خطر نشتی آنها وابسته به نوع طراحی دقیق و کیفیت ساخت تولید کننده است. از این رو، پمپ هایی که از نظر کیفیت و برند معتبر هستند قابلیت اطمینان بیشتری دارند. زیرا خطر نشتی اسید سولفوریک بسیار مهم و جدی است. برخی از برندهای معتبر در زمینه تولید پمپ تزریق اسید سولفوریک عبارتند از:

چندین شرکت معتبر در سراسر جهان پمپ‌های تزریق اسید سولفوریک را تولید می‌کنند. برخی از این شرکت‌ها عبارتند از:

  • Sundyne Corporation: این شرکت سابقه طولانی مدت در تولید پمپ‌های صنعتی دارد و محصولات مناسبی برای تزریق اسید سولفوریک ارائه می‌دهد.
  • Grundfos: یک شرکت بین‌المللی و برند معتبر در زمینه تولید پمپ‌های صنعتی و خانگی است که پمپ‌هایی با کیفیت بالا برای تزریق اسید سولفوریک تولید می‌کند.
  • Sulzer: این شرکت نیز یکی ازبرندهای معتبر در صنعت پمپ‌سازی است که پمپ‌های متنوعی برای مخازن تزریق اسید سولفوریک ارائه می‌دهد.
  • Milton Roy: این شرکت متخصص در تولید پمپ‌های دیافراگمی و دوزینگ پمپ است و پمپ‌های مناسبی برای تزریق اسید سولفوریک در بازار ارائه کرده است.
  • Lutz-Jesco: یک تولید کننده آلمانی است که پمپ‌هایی برای تزریق اسید سولفوریک تولید می‌کند که در بازار جهانی مورد استفاده قرار گرفته است.
  • Etatron: برند اتاترون یک تولید کننده ایتالیایی است که با داشتن تنوع زیاد در تولید انواع دوزینگ پمپ توانسته همه نیازهای کاربران را در صنایع مختلف پاسخ دهد. پمپ های اندازه گیری سری DLX/DLXB pH-RX/MBB اتاترون  و DLX – DLXB CC/M – Etatron Gb اتاترون برای تزریق اسید سولفوریک مناسب هستند. همچنین هزینه دوزینگ پمپ اتاترون در بازار جهانی نسبت به سایر برندهای دیگر مناسب تر و مقرون به صرفه تر است.

 

  • عمر کمتر:

 پمپ‌های بدون مهر و موم عمر کاری کمتری نسبت به پمپ‌های مهر و موم دارند، زیرا به مرور زمان مواد شیمیایی خورنده مانند اسید سولفوریک به صورت مستقیم با قسمت‌های داخلی پمپ نفوذ کرده و آنها را خراب می کند. به همین دلیل مقاومت قطعات داخلی اهمیت زیادی دارند.

  • نیاز به نگهداری منظم و مستمر:

استفاده از پمپ‌های بدون مهر و موم نیاز به نگهداری و بازرسی دوره ای و منظم دارند تا اطمینان حاصل شود که هیچ نشتی اتفاق نمی‌افتد و عملکرد آنها به درستی حفظ می‌شود.

  • هزینه‌های بالای نگهداری:

نگهداری پمپ‌های بدون مهر و موم ممکن است هزینه‌ بر باشد، زیرا باید به طور مداوم بررسی شوند و در صورت وجود هرگونه خرابی یا نشتی باید به سرعت رفع گردد.

نتیجه گیری:

معیار مهم انتخاب دوزینگ پمپ برای اسید سولفوریک باید به گونه ای باشد شما با کمترین هزینه بتوانید بیشترین بهره وری را داشته باشید. برخی از معیارهای مهم در زمان انتخاب دوزینگ پمپ اسید سولفوریک عبارتند از: ترجیحاً انتخاب پمپ های تزریق بدون مهر و موم، رعایت و حفظ ایمنی کارگران و حفاظت از محیط زیست، اطمینان از مقاومت شیمیایی مواد ساخت، تعمیر و نگهداری ساده، بهره وری انرژی که همگی باعث سود آوری و اطمینان بیشتر برای شما خواهند بود.

منبع: pumpsandsystems.com

Leave your thought here

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

در حال بارگیری کپچا ...

برند:
CSM (23)
FWT (16)
IML (18)
ROPV (0)